Enka Kültür Sanat'ta "Can" - Son Dakika
Kültür Sanat

Enka Kültür Sanat'ta "Can"

Enka Kültür Sanat\'ta "Can"

Enka Kültür Sanat'ta "Can" ile Can Yücel buluşması!

05.03.2012 15:20

24. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'nda; Genco Erkal'ın, Can Yücel şiirlerinden uyarladığı "Can" adlı tek kişilik oyunu, Kemal Kocatürk'ün başarılı performansı ile sanatseverlerle buluşuyor. Yönetmenliği de Kemal Kocatürk tarafından yapılan oyunda, "Can"ın izi seyirciyi hem güldürüyor hem de duygulu anlar yaşatıyor. "Can", 13 Mart 2012, Salı günü ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda!

Can Yücel'in şiirlerinden yola çıkarak hayat öyküsünün "Can" bulduğu oyunda: şairin, doğumundan, Adana cezaevi yıllarına, Kuzguncuk'tan Datça'ya ve Datça'da huzuru bulduğu, doğanın derinliklerinde kaybolduğu anlardaki mutluluğunu sahneye taşıyor.

Usta oyuncu Genco Erkal tarafından uyarlanan "Can"da Kemal Kocatürk hem yönetmenliği hem de oyunculuğu üstleniyor. Mehmet Güleryüz'ün video ve desenleriyle müthiş bir görsellik kazanan oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yaptı. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları ise Aslı Atasoy'a ait.

Can Yücel'in, 86. doğum yılında biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anıldığı ve ülkemizin son 40 yıllık durumunun da usta şairin gözünden sergilendiği "Can", 13 Mart 2012, Salı günü saat 20:30'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda.

ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması nedeniyle, önceden rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19:00'da TaksimAKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM'ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Enka Kültür Sanat'ta 'Can' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement