Ergene Atatürk Evi açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ergene Atatürk Evi açıldı

Ergene Atatürk Evi açıldı Bir milyon 330 bin TL'lik proje Ergene Belediyesi tarafından yapılan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ergene Atatürk Evi'nin açılışı yapıldı.

11.01.2022 23:22  Güncelleme: 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergene Atatürk Evi açıldı

Bir milyon 330 bin TL'lik proje

TEKİRDAĞ - Ergene Belediyesi tarafından yapılan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ergene Atatürk Evi'nin açılışı yapıldı. Uygulama süresi 28 ay olan 1 milyon 330 bin TL'lik projede bütçenin 750 bin TL'lik kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte Ergene'de tarihi bir projeye imza attık. Atatürk'ün doğduğu evin bire bir ölçülerde aynısını Ergene'de hayata geçirmenin onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bizler ülkemizin kurucusu, kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizin tüm gazilerimizin ismini Ergene'de onurla, gururla yaşatıyoruz, yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Yüksel ayrıca, "Allah'ın izniyle 18 Mart'ta da Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktası olan Seyit Onbaşı'nın adını taşıyan kütüphane ve parkımızın ismini vereceğiz ve Ergene'de yaşatacağız. 18 Mart'ta da halkımızla birlikte açılışını yapacağız. Zaten isimleri ebedileşmiştir, bizler de isimlerini gelecek nesillere ışık olmak adına, örnek olmak adına bu projelerimizi Ergene'de yaşatıyoruz, yaşatmaya devam edeceğiz. Halkımızın bizi göreve getirdiği günden beri aynı şevkle, aynı heyecanla durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise açılışta yaptığı konuşmada, "Ergene Atatürk Evi Projesi ile Selanik'teki evin orijinal planına sadık kalınarak bire bir kopyası yapılarak hem dış mekan hem de iç mekan ve iç mekandaki kullanılan malzemeler itibariyle bire bir aynısı yapılmaya çalışılmış ve yine bu kapsamda bir çok bölümlerde, evin içerisindeki bölümlerde hatıra köşeleri, çocuklarımızın günlük gelerek burada geçmişi ve geleceği yaşayabileceği yerler yapılarak bir Atatürk evi, aynı zamanda yaşayan, yaşatılan ve bütün çocuklarımızdan, yaşlılarımıza kadar herkesin kendisine ait bir yer olarak görebileceği bir ev olarak yapıldı" dedi.

Mahmut Şahin ayrıca, "Bazı binalar vardır, bizim devlet olarak kalkınma ajansı olarak yaptığımız binalarda girdiğinizde geçmişi yaşarsınız, bazı binalara girersiniz bugünü yaşarsınız, bazı binalara girersiniz geleceği yaşayabilirsiniz. Bazı binalara girdiğinizde giren kişinin durumuna göre heyecanını yaşar, coşkusunu yaşar. Bazı kişiler girdiği binalarda eski hayallerini, düşlerini orada görebilir. Bazı kişiler, bazı binalara girdiklerinde geleceğe ait müjdeleri, hayalleri orada tasavvur ederler İşte bu ev, bu bina bütün bunları yani geçmişi bugünle buluşturan ve geleceğe taşıyan her girenin 7'den 70'e kadar her girenin heyecanını mutluluğunu, coşkusunu yaşayabileceği, kendisine ait bir hatıra bulabileceği bir ev burası. Bu ev o yüzden önemli. Sadece bir bina değil, sadece bir Atatürk evi değil aynı zamanda giren herkesin bir şeyler bulduğu, hissettiği, coşkusunu yaşadığı, yaşanılan ve yaşatılan bir ev olarak inşallah bundan sonra da hizmet etmeye devam edecek. Ergene Belediye Başkanımızla beraber bu projeye karar verdikten sonra bugünlere gelinmesinde sayın belediye başkanımızın ve ekibinin, kalkınma ajansının Covid-19 ve pandemiye rağmen çok ciddi gayretlerle bu seviyeye getirildi. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de Ergene halkı, Tekirdağ halkı, Trakya halkı bu binaya sahip çıkmaya, gelmeye, gitmeye 7'den 70'e ziyaret ermeye devam edecektir inşallah" diye konuştu.

Bu binanın benzerlerinden Trakya'da farklı yerlerde de mevcut olduğunu kaydede Şahin, "Sadece bu bina değil, bu binayla beraber bu adada farklı kültürel aktivelerin de yapılabileceği alanlar olacak. Kültür sanat ve sporla birleştirerek burası yaşayan bir cazibe merkezi haline gelmiş olacak. Bu projede emeği geçen belediye başkanımıza ve ekibine, kalkınma ajansına ve ekibine, inşaat çalışmasında bulunan müteahhidinden işçisine kadar herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçlerde de Ergene Belediyemiz sadece sanayisi değil sadece sporda başarılı başkanım kendisini tebrik ediyoruz. Sporla beraber de bundan sonraki süreçte kültürle, sanatla, Trakya'da ve Türkiye'de anılmaya başlanacak" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmaları ve çeşitli gösterilerin ardından protokol üyelerince kurdele kesimi yapılarak Ergene Atatürk Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra Atatürk Evini ziyaret ederek bilgiler aldılar.

Ergene Belediyesi Atatürk Evi Pazartesi günleri hariç 09.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Açılış törenine, Ergene Kaymakam Refiki Mücahit Aydoğdu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, birim müdürleri, daire amirleri, davetliler, basın mensupları ve Ergene halkı katıldı.

Ergene Atatürk Evi açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Ergene Atatürk Evi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim
    09:32 27 yıllık harik ustasından alternatif üretim

    Bitlis'te 27 yıldır harik sanatıyla uğraşan Haydar Yılmaz, büyük boy hariklere alternatif olarak süs eşyası ve hediyelik mini harik üretimi yapıyor. Yıllardır bu sanatı yaşatmak için mücadele veren Yılmaz, destek bulamadığını belirtiyor. Mini hariklerin piyasasını oluşturmayı hedefleyen Yılmaz, bu sayede atölyesinde istihdam sağlamayı amaçlıyor.

  • 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti
    09:29 10 yaşındaki Sanem Ertan, Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci'ye akrostiş şiir hediye etti

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, 10 yaşındaki Sanem Ertan'ı ağırlayarak kendisine yazılan akrostiş şiiri hediye aldı. Başkan Zencirci, duygulandığını belirterek minik Sanem'e teşekkür etti.

  • ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti
    09:27 ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri iade etti

    ABD, Çin'e ait 38 kültürel eseri Çarşamba günü Çin tarafına iade etti. Manhattan Bölge Savcılığı, New York'taki Çin Başkonsolosluğu'nda düzenlenen teslim töreninde kültürel nesneleri Çin Ulusal Kültürel Miras İdaresi'nden bir heyete teslim etti. Çin ve ABD, Çin'e ait kültürel eserlerin ABD'ye yasadışı yollardan girmesini önlemek amacıyla Ocak 2009'da bir mutabakat zaptı imzalamıştı. Zaptın geçerlilik süresi 14 Ocak'tan itibaren üçüncü kez uzatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi
    00:13 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Mert Demir konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Mert Demir, Seyhan Nehir kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserine çok sayıda kişi katıldı ve Demir'in sevilen şarkılarına müzikseverler eşlik etti. Performansı alkışlanan Demir, dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı
    00:03 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Başladı

    Hüseyin Başkadem'in Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığı 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali, Afyonkarahisar Yeni Müzesi'nde başladı. Festivalin açılış konserinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve solist kemancı Çekyalı Daniel Matejca sahne aldı. Festival, Çekyalı besteci Antonin Dvorak'ın ölümünün 120. yılı anısına gerçekleştirildi. Festival kapsamında okul söyleşileri de düzenleniyor. Festival, 23 Nisan'da sona erecek.

  • Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    22:38 Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Yönetmen, yazar ve ressam Tayfun Pirselimoğlu'nun 'Tuhaf Zamanlar' adlı kişisel sergisi, İstanbul Concept Gallery'de ziyaretçilere açıldı. Sergi, Pirselimoğlu'nun tuhaflıklar üzerine kurulu resimlerini içermekte olup, sanatçı tuhaflığın kendisindeki karşılığını bulmaya çalıştığını ifade etti. Sergi, 16 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilir.

  • Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi
    22:34 Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara Müzik Festivali'nde konser verdi

    Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi konser verdi. Çankaya Sahne'deki konserde, Jiri Sevcik, Vladislav Borovka, Jan Brabec, Vaclav Fürbach ve Mikulas Koska'nın yer aldığı topluluk, Mozart, Farkas, Bizet, Dvorak ve Hallam'ın eserlerini seslendirdi. Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi üyeleri, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır ve birçok önemli orkestrada görev almaktadır.

  • ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak
    22:09 ENKA Sanat, 23 Nisan'da iki özel dijital içerik sunacak

    ENKA Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, ENKA Sahne Gala Konseri ve Sihirli Karpuz Müzikali adlı iki özel dijital içerik sunacak. Konserde genç yetenekler sahne alırken, müzikal çocukları İpek Yolu'nun müziğine ve kültürüne dair büyülü bir yolculuğa çıkaracak.

  • İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor
    21:59 İş Sanat, Latif Demirci'yi sergiyle anıyor

    İş Sanat, karikatürist Latif Demirci'nin yarım asırlık sanat hayatını anlatan bir sergi düzenliyor. Sergi, Demirci'nin eserlerini, çizgi karakterlerin maceraları, yayımladığı kitaplar ve farklı çalışmalarıyla birlikte kronolojik ve tematik bir düzen içinde sunuyor. Ayrıca sergide, unutulmaz kahramanların yanı sıra günlük gazete karikatürlerinden örnekler de yer alıyor. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilir.

  • Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu
    21:39 Turizm Haftası Kortej Yürüyüşü Rize'de Renkli Görüntülere Sahne Oldu

    Rize'de düzenlenen 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında il merkezinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Protokol, sporcular, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı yürüyüşte Rize kültürünü yansıtan ürünler ve kıyafetler sergilendi. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, turizmle ilgili olarak 12 ay boyunca faaliyetlerin devam edeceğini belirtti ve Rize'nin turizm şehri olma hedefine vurgu yaptı.


Advertisement