!f İstanbul'un Yeni Macerası - Son Dakika
Kültür Sanat

!f İstanbul'un Yeni Macerası

!f İstanbul\'un Yeni Macerası

12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 14 Şubatta başlıyor.

04.02.2013 11:36  Güncelleme: 13:48

12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nin başlangıç tarihi belli oldu.

Her yıl İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cinemaximum Sinemalarında Maximum kart partnerliğiyle Şubat ve Mart aylarında izleyicisiyle buluşan, filmleri farklı ve güncel temalar altında toplayan festivalin bu yıl ki tarihi de Karaköy Unter'de yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Sundance'ten Berlin'e, Cannes'dan Toronto'ya, festivallerden ödüllerle dönen filmler Türkiye'de "ilk kez", !f İstanbul'da gösterilecek.

KONUKLAR, PARTİLER, GALALAR

Arjantin'den Brezilya'ya, Danimarka'dan Fransa'ya, dünyanın dört bir yanından 84 filmin gösterileceği !f bu yıl Leos Carax, Miguel Gomes, Jose Rivera gibi ünlü isimleri İstanbul'da ağırlayacak. Reha Erdem'in "Jin", Richard Linklater'in "Bernie", Hong Sang-soo'nun "Bambaşka Bir Ülkede", Noah Baumbach'ın "Frances Ha", Walter Salles'in "Yolda", Xavier Dolan'ın "Laurence Anyways" filmlerinin Türkiye galalarına da ev sahipliği yapacak.

Festivalin uluslararası yarışması Keş!f'te ise 9 film Miguel Gomes, Denis Côté, Richard Peña, Marianne Slot ve Meltem Cumbul'dan oluşan jürinin önüne çıkacak ve yılın en ilham verici yönetmeni aranacak.

!f İstanbul'da ayrıca, LCD Soundsystem, Hercules and Love Affair gibi efsanevi grupların üyelerinin çalacağı !f Müzik partileri, "Küçük Sohbetler" başlığı altında ünlü sinemacılarla söyleşiler ve dünyanın gidişatını masaya yatıran atölyeler sinemaseverleri bekliyor.

FESTİVAL TAKVİMİ

12. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 14-24 Şubat 2013'te İstanbul'da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, İstinye Park Cinemaximum, Cinemaximum Budak, 28 Şubat-3 Mart 2013 tarihlerinde Ankara Cinemaximum CEPA ve İzmir'de Cinemaximum Forum Bornova sinemalarında gerçekleştirilecek.

BİLETLER İNDİRİMLİ ÖN SATIŞTA

Festival biletleri, 1-3 Şubat'ta İstanbul, 8-10 Şubat'ta Ankara ve İzmir'de indirimli ön satışa çıkacak. MyBilet'ten satın alınacak festival biletlerinde geçen yılın fiyatları uygulanacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat !f İstanbul'un Yeni Macerası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement