Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak

Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak

Mehmet Ünal'ın 4 Kasım Cuma günü "Almanya'daki Türk işçisinin 50.yılı" konulu fotoğraf sergisi açılışıyla başlayacak olan 11.Frankfurt Türk Film Festivali'ne Türk sanatçı çıkarması olacak.

20.10.2011 19:31

Mehmet Ünal'ın 4 Kasım Cuma günü CineStar Metropolis Sineması'ında " Almanya'daki Türk işcisinin 50. yılı" konulu fotoğraf sergisi açılışıyla başlayacak olan 11. Frankfurt Türk Film Festivali'ne Türk sanatçı çıkarması olacak. 13 Kasım'da sona erecek olan festivalde Hülya Koçyiğit, Göksel Arsoy, Aytaç Arman, Ayşen Gruda, Nejat İşler, Ahu Tuğpençe, Kerem Alışık, Ahu Tuğpençe, Altan Erkekli, Colpan İlhan ve Yavuz Bingöl ile çok sayıda film yönetmeni de hazır bulunacak.

Frankfurt 11. Türk Film Festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Film Festivalinin yapılacağı CineStar Metropolis Sineması'ında festivalin bu yılki kapsamı hakkında bilgi verildi. Doğan Medya ve Hürriyet'in Medya sponsorluğunu üstlendiği festival 4 Kasım Cuma günü Mehmet Ünal'ın 4 Kasım Cuma günü CineStar Metropolis Sineması'ıda "Almanya'daki Türk işcisinin 50. yılı" konulu fotoğraf sergisi açılışıyla start alacak Festival boyunca 25'i Türk filmi olmak üzere toplam 32 film gösterilecek.

Festival komitesi başkanı Hüseyin Sıtkı, bu yıl festivalin Yeşilçam'ın ünlülerini Almanya'da buluşturacağını belirterek "Bu yılki onur konuklarımız arasında Hülya Koçyiğit, Göksel Arsoy, Aytaç Arman ve Ayşen Gruda, Nejatİşler, Ahu Tuğpençe, Kerem Alışık, Altan Erkekli, Colpan İlhan ve Yavuz Bingöl gibi Türk sinemasının yıldızları olacak. Etkinlikte Türk ve Alman üniversite öğrencilerinin çektikleri belgesel filmler de gösterime sunulacak.

Başbakanın himayesinde

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Uyum Bakanı Jörg-Uwe Hahn, Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth ve Frankfurt Başkonsolosluğu'nun himayesinde gerçekleşecek festivalde 6 Kasım saat 19.00' da Offenbach Capitol Thetar ve Film Salonu'nda sanatçılarında katılımıyla kokteyl verilecek. Festivalin ilk filmi ise başrollerini Altan Erkekli ve Şebnem Sönmez'in oynadığı 'Aşk Tesadüfleri Sever" filmi olacak. Nazan Eckes'in sunacağı gala gecesinde genç güzel sanatçı Şebnem Sönmez ve Altan Erkekli film gösteriminde hazır bulunacak.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Frankfurt 11. Türk Film Festival Komitesi Basın Sözcüsü Gülşah Ezgi "Frankfurtlu Türklere film ziyafeti çekeceğiz" dedi. 11.yılını kutlayan Film festivaline 9 yıldan beri katkı verdiklerini söyleyen Frankfurt Filmhaus Müdürü Ralph Förg ise "Frankfurt Türk film festivali her geçen yıl dahada başarılı olacak, bunun için tüm imkanlarımızı sunacağız" dedi. Frankfurt CieneStar Metropolis Müdürü Frank Caspar ise "Her geçen yıl festival daha geniş kapsamlı olması sevindirici" dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'da hazır bulunacağı festival kapsamında 9 Kasım Çarşamba günü Özay Fecht'in Frankfurt Romanfabrik'de Caz Konseri olacak.

Frankfurt 11. Türk Film Festivali 4-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Festival Komitesi Hüseyin Sıtkı(Organizasyon Komitesi Başkanı), Frank Caspar (CineStar Metropolis) Gülşah Ezgi (Festival Basın sözcüsü), Ralph Förg, (Frankfurt Filmhaus), Beate Collin (Frankfurt Belediyesi görevlisi) ve Festival Komitesi üyeleri, Dr. Fehmi Akalın, Ümit Keskin, Mustafa Küçük hazırlıkların tamamlandığını açıkladılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement