Grafik Sanatının Duayeninden "VİRGÜL" - Son Dakika
Kültür Sanat

Grafik Sanatının Duayeninden "VİRGÜL"

Grafik Sanatının Duayeninden "VİRGÜL"

Uluslararası Grafik Sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun yeni sergisi "Virgül", 11 Şubat'ta İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi'nde (İTÜ RSG) açılacak.

28.01.2016 10:29  Güncelleme: 10:33

Uluslararası Grafik Sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun yeni sergisi "Virgül", 11 Şubat'ta İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi'nde (İTÜ RSG) açılacak.

Sanatla zekâyı buluşturan incelikli işleriyle hem Türkiye hem de Amerika'da adından çok söz ettiren Ekşioğlu'nun karma sergisinde, 50'ye yakın eseri yer alacak. Sanatçının geçmiş dönemlerde ve yakın zamanda ürettiği "kağıt üzeri, tuval, fotoğraf, dijital baskı ve 3 boyutlu" işleri, 3 Mart'a kadar İTÜ RSG'de görülebilecek. İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde yer alan galeri, dileyen tüm sanatseverler tarafından haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Ekşioğlu, sergi açma dönemlerini eser üretmeye kısa bir ara vermek olarak görüyor. Bu arayı "virgül" koymak olarak nitelendiren sanatçı, İTÜ RSG'de açacağı 26. kişisel sergisi için bu ismi tercih etti.

Amerika'ya kapak tasarımları

"Kendimi bildim bileli kağıt kalem elimden düşmez, vücuduma monte edilmiş uzuvlarım gibidir" diyen Ekşioğlu, sanat yaşamına 39 yıl önce karikatür ile başladı. 70'in üzerinde ödül kazandı. New Yorker, Forbes, The Atlantic Monthly, New York Times gibi saygın uluslararası yayınlarda çalışmaları yer aldı. Amerika merkezli yayınlardan New Yorker dergisi 6 kez, Forbes dergisi ise 1 kez Gürbüz Doğan Ekşioğlu imzalı kapaklarla çıktı.


Mizah ciddi bir iştir

Sanatımızın bir başka usta ismi Balkan Naci İslimyeli, İTÜ RSG'deki sergisi öncesi

Ekşioğlu'nun eserlerinin önemine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Sanat esin, birikim ve duyarlıkların aşısıyla özel tatta bir meyve üretmek eylemidir. Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun, ekşi tatlı meyveleriyle dolu mizah bahçelerinde gezinmek herkes için benzersiz bir şanstır. Uzun yıllar, yıl yıl adım adım büyütüp yeşerttiği bu bahçenin ürünlerini tadan gelecek nesiller de mizahın, yaratıcılık, zekâ, eleştiri ve cesaretle birleştiğinde anlamlı ve kalıcı olabileceğini öğrenebileceklerdir. Çünkü Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun sessizce bize söylediği gibi; mizah ciddi bir iştir."

İTÜ RSG'de 11. Sergi

İTÜ RSG, hem İTÜ'lüler hem de tüm İstanbullular için yeni bir sanatla buluşma noktası olarak 2014 yılı başında açıldı. Farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerini sergileyen galeride, şimdiye dek 10 sergi açıldı. Merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı ile ziyaretçilerin rahatlıkla gelebildiği galeri, İTÜ Ayazağa Yerleşkesindeki Rektörlük binasının giriş katında yer alıyor. Galeriyi, dileyen tüm sanatseverler, haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebiliyor. Ayrıca her sergiye özel e-dergi yayınlanıyor. Dergiden, sanatçılarla yapılan röportajlar ve sergi hazırlıklarına ilişkin videolar da izlenebiliyor.





Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Grafik Sanatının Duayeninden 'VİRGÜL' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement