Kadirli'de Yaşayan Gurbetçi Aile 45 Yıldır Çocuğunu Arıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadirli'de Yaşayan Gurbetçi Aile 45 Yıldır Çocuğunu Arıyor

Kadirli\'de Yaşayan Gurbetçi Aile 45 Yıldır Çocuğunu Arıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan gurbetçi anne baba, 45 yıl önce doğum sonrası hastanede öldüğü söylenen oğullarını arıyor.

24.12.2013 22:13  Güncelleme: 22:35

Kadirli ilçesinde yaşayan gurbetçi anne baba, 45 yıl önce doğum sonrası hastanede öldüğü söylenen oğullarını arıyor.

Dervişpaşa Mahallesi'nde oturan Sultan Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 45 yıl önce Ceyhan Devlet Hastanesi'nde doğum yaptıktan sonra hastane çalışanlarının oğlunun öldüğünü söylediklerini anlattı.

Bunun üzerine hastane yetkililerinden oğlunun ölüsünü görmeyi istediğini belirten Demirci, ''17 yaşlarındaydım. 'Çocuğumun ölüsünü verin yoksa dirisini verin' dedim. Kendilerinin defnedeceğini söylediler. Cahilliğimizden bebeğin cenazesini almadan hastaneden ayrıldık'' dedi.

Olaydan iki yıl sonra çalışmak üzere Almanya'ya gittiklerini anlatan Demirci, ''2009 yılında bir komşum beni arayarak 'Televizyon programında, Ceyhan'da doğduğunu ancak anne ve babasına öldü denilerek kandırılıp Kozan ilçesinde bir aileye evlatlık verildiğini söyleyen biri var' dedi. Bunun üzerine oğlumu aramaya başladım. Çocuğumu bulanlara para vereceğim. Allah izin verirse oradaki oğlumu da getirip burada çifte davulla karşılatacağım. Eğer çocuğum bulunursa sarılıp bir daha hiç bırakmayacağım'' diye konuştu.

Baba Mehmet Demirci ise Kozan'da yaşayan bu kişinin kendi evlatları olabileceğini düşündüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Kozan'da ve Türkiye genelinde oğlumuzu bulmak için çalışıyoruz. Ceyhan Devlet Hastanesi arşivinden bakılıp evladımız öldü mü yoksa gerçekten bir aileye mi verildi tam bilmiyoruz. Net bir şey denmediği için acılarımız her gün tazeleniyor. Ceyhan'da doğduğunu ve Kozan'da bir aileye evlatlık verildiğini söyleyen kişi bizim oğlumuz olabilir. 45 yaşlarında 2 çocuk babası kişinin bizim evladımız olma ihtimali yüksek. Ben savcılığa suç duyurusunda bulunmadım. Onu bulur da bugüne kadar büyüten bir ailenin hakkında suç duyurusu yapamam onlara sadece teşekkür ederim. Ne olur devletimiz bu olayı aydınlığa kavuştursun.''

-gurbetçi

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kadirli'de Yaşayan Gurbetçi Aile 45 Yıldır Çocuğunu Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement