Hangi Ünlü Star Erzurum'a Geliyor? - Son Dakika
Kültür Sanat

Hangi Ünlü Star Erzurum'a Geliyor?

Hangi Ünlü Star Erzurum\'a Geliyor?

Universiade Erzurum'un Açılış Törenlerinde Madonna mı, Emma Shapplin mi Yoksa Shakira mı Boy Gösterecek?

30.09.2010 19:08  Güncelleme: 08:55

DÜNYA Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Erzurum'da 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak UNIVERSIADE Erzurum'un açılış törenlerinde Madonna, Emma Shapplin ve Shakira ile Türk sanatçılardan Sertab Erener adının ön plana çıktığını bildirdi.

Kış Oyunlarına yarışacak ülkelerden gelen delege başkanları toplantısına katılan Genel Koordinatör Bekir Korkmaz, açılış ve kapanış törenlerinin çok görkemli bir şekilde yapılacağını söyledi. Törenlerde sahne alacak sanatçılarla ilgili 13 firmanın sunum yaptığını belirten Korkmaz, "Firmalar uluslararası sanatçı olarak Shakira, Emma Shapplin, Madonna'nın isimleri önerildi. Sunulmuş teklifleri biz bir paket halinde değerlendireceğiz. Madonna'yı bize açılış ya da kapanış törenine getirecek olan firmanın sadece sanatçıyı getiriyor diye seçilmesi mümkün değil. Firmalardan yapılan teklifte ortak sanatçı Sertab Erener. Bu sanatçının yanında Tarkan, Funda Arar, Manga grubu gibi isimler de yeralıyor. Sunulan teklif paketinin bir bütünlük arzetmesi lazım. Biz değerlendirmeleri bir paket bütünlüğü içinden yapacağız. Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak başkanlığında yapılan sunumları dinledik. 13 firmanın teklifini tutarlılık, yerellik, evrensellik ve uygulanabilirlik konusunda değerlendirdikten sonra bir karar vereceğiz" diye konuştu.

MADALYA TÖRENLERİ ÇİFTE MİNARELERDE

Öte yandan Palan Otelde yapılan delege başkanlarının katıldığı toplantıya FISU Denetleme Komite Başkanı (CSU) Kairus Ulp başkanlık etti. Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ilerleme raporunu anlatırken, Erzurum'a Kış Oyunları için 290 milyon Euro harcama yapılmasının planlandığı belirtti. 240 milyon Euro'nun yatırım, 50 milyon Euro'nun ise organizasyon için ayrıldığını kaydeden Korkmaz, yatırım kaynağının 160 milyonluk kısmının spor tesisleri, 30 milyonluk kısmının yol, 50 milyonluk kısmının ise oyunlar köyü için harcanacağını bildirdi. İnşaatların 20 gün içinde bitirileceğini açıklayan Korkmaz, sporculara madalya töreninin Selçuklulardan kalma Çifte Minareli Medrese önünde gerçekleştirileceğini söyledi.

170 BİN BİLET SATIŞI BEKLENİYOR

Organizasyonda şimdilik 237 kişinin çalıştığını, bu rakamın 350'ye ulaşabileceğini, 3 bin 100 gönüllünün de eğitim çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Korkmaz, oyunlar için internet ve telefonla bilet satışı hizmeti verileceğini, 170 bin bilet satışına ulaşmayı hedeflediklerini anımsattı. Açılış ve kapanış töreni biletlerinin 1 ay, diğerlerinin de 10 gün önceden satışa sunulacağını bildiren Korkmaz, spor alanlarında 920 özel güvenlik elamanının, dış güvenliği ise polis ve jandarmanın sağlayacağını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Hangi Ünlü Star Erzurum'a Geliyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement