Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek" Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek" Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hazar Eğitim Kültür ve Sanat Derneği tarafından Üsküdar'daki imam hatip liselerine yönelik düzenlenen "Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek" yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

21.05.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazar Eğitim Kültür ve Sanat Derneği tarafından Üsküdar'daki imam hatip liselerine yönelik düzenlenen "Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek" yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, derneğin "eğitim hakları ellerinden alışmış kadınların hakları" için kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Başta dernek başkanı Ayla Kerimoğlu olmak üzere, tüm yönetim kurulu üyelerini, mazlumun dertleriyle dertlendikleri, çalışmalarını kararlılıkla sürdürdükleri için teşekkür ediyorum. Bizim medeniyet algımız, yaşlıların, engellilerin, tarihi dokunun üstünde durmamızı, kafa yormamızı gerektiriyor. Bu projeyi hayata geçirerek, gençleri bu güzel çalışmaya yönlendirenleri tebrik ediyorum."

Yaşar, konuşmasının sonunda AK Parti'nin kadınların eğitimi, iş yaşamı konusunda yaptığı çalışmaları aktararak, özellikle eğitim noktasında pozitif ayrımcılık yapmak için çaba sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, dinleyicilerin Berat Kandili'ni tebrik ederek, şunları anlattı:

"Hazar Derneği'nin başkanını ve ekibini, yarışmaya katılan gençleri tebrik ediyorum. Yarışma dolayısıyla gençlerimiz yeni tecrübeler, bilgiler edindiler ve bu yarışmada mutlaka herkes kazandı. Bu işin kaybedeni yok, herkesi tebrik ediyorum."

Konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çeken Türkmen, "Hükümetimiz, devletimiz son 15 yılda hem yasal, hem pratiğe dönük çok güzel düzenlemeler yaptı, yakından takip ediyoruz fakat bu süreçte sivil toplum kuruluşları biraz geride kaldı gibi geliyor bana." diye konuştu.

Türkmen, sivil toplum kuruluşlarının elinin değdiği hizmetlerin bereketinin çok farklı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Üsküdar Belediyesi olarak özellikle yaşlılara, hanımlara, engellilere yönelik çalışmalarımızda mutlaka bir sivil toplum kuruluşu, bir hayırsever mutlaka olsun istiyoruz. Bu işler sadece kamu kaynakları ya da kamu çalışanları ile olmamalı. Hükümetimiz yeni yasal düzenlemeler hazırlamalı, biz de belediyeler olarak altyapı, lojistiği sağlamalı ama bu işlerin sahibi mutlaka sivil toplum kuruluşları olmalı."

Üsküdar'ın bir tarih ve medeniyet şehri olduğunu hatırlatan Türkmen, aynı zamanda bir "kadın sultanlar şehri" olduğunu dile getirerek, "Böyle özel bir şehirde, hanımların kurduğu ve görev yaptığı bir derneğin yaptığı anlamlı etkinliklere ev sahipliği yapmak bizi çok mutlu ediyor." dedi.

Dernek Başkanı Ayla Kerimoğlu ise yarışmaya katılan gençlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Televizyon, telefon, internet ne yazık ki üçlü çete halinde insanları esir aldı. Artık insanlar dinliyor, izliyor ve yazıyor. Günümüzde her şey ne yazık ki internet üzerinden gerçekleşiyor, sevincimizi, hüznümüzü, heyecanımızı, kuru kelimelere hapsediyor, olduğumuz gibi değil, olmak istediğimiz bir imajın arkasına saklanıp, sanal tiplerle iletişim kuruyoruz."

Batı toplumlarında internetin insanları sürüklediği yalnızlığın ileri boyutlarda olduğu değerlendirmesini yapan Kerimoğlu, Türkiye'nin "tam olarak gösteri toplumuna dönüşmemiş olduğunu", tehlikeyi bertaraf etmek için bir istikamet belirlemesi gerektiğini söyledi.

Kerimoğlu, yarışmanın amacına dair şu ifadeleri kullandı:

"Projeyi, gençlerimizin hayata daha yakından bakması, tefekkür etmesi, düşünmesi isteğinden doğdu. Bu proje ile kadim değerlerimizin küçük bir hatırlatmasını yapmak istedik. Çok da ilgi çekmeyen yaşlılık ve engellilik sorunlarına dair bir farkındalık oluşturmak, empati geliştirmek arzusundaydık. Bir diğer yarışmamız ise tarihi yapıların fotoğraflanmasıydı. Gençlerimizi hayata dokunsun istedik."

Yarışma sürecinde derneğe destek verenlere minnet duyduklarını belirten Kerimoğlu, Üsküdar Belediyesine, Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, jüride yer alan Aras Neftçi, Ayşe Böhürler, Cihan Aktaş, Yıldız Ramazanoğlu, Meryem İlayda Atlas, Sevda Noyan, Tülin Tezel, Hilal Korucu ve Olcay Aydemir'e teşekkür etti.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Dursun Ali Taşçı ise duygularını "Postmodern bir dünyada yaşıyoruz, 15 dakikalık şöhretlerin dünyasında yaşıyoruz ama biz 15 dakikalık şöhretlerin değil koskoca bir medeniyetin ülkesiyiz. 42 yıllık meslek yaşamım boyunca bunu gördüm, bunu söyledim, bütün gençlerimizi tebrik ediyorum." şeklinde ifade etti.

Törende, santur sanatçısı Sedat Anar da bir konser verdi.

Ödüller

Yarışmada kısa film kategorisinde, Emin Işık birinci olurken, Beyza Küçükçeşme ikincilik, Yusuf Enes İnce üçüncülük, Emirhan Yılmaz dördüncülük, Sinem Hayrunnisa Keçeci beşincilik ödülüne değer bulundu.

Röportaj kategorisinde, birinciliğe Yasin Hacıosmanoğlu, ikinciliğe Saliha N. Yaran, üçüncülüğe Muhammet Kaya, dördüncülüğe Zehra Filiz Başaran, beşinciliğe İzem Kalafat layık görüldü.

Fotoğraf kategorisinde ise, birincilik Zehra Doğan'a, ikincilik Yusuf Ayhan'a, üçüncülük Hale Ceylan Işık'a, dördüncülük Yusuf Emir Tunç'a, beşincilik Halil Saltıkalp'e verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hayata Dokun: Yaz, Yönet, Çek' Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement