Hayırsever İş Adamından, Harranlı Çocuklar İçin Anaokulu - Son Dakika
Kültür Sanat

Hayırsever İş Adamından, Harranlı Çocuklar İçin Anaokulu

Hayırsever İş Adamından, Harranlı Çocuklar İçin Anaokulu

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, hayırsever Arif Burak Balduk tarafından Çocuklar Gülsün Diye Derneği aracılığıyla yaptırılan anaokulunun açılışına, sanatçı Gülben Ergen de katıldı.

22.02.2014 18:04

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, hayırsever Arif Burak Balduk tarafından Çocuklar Gülsün Diye Derneği aracılığıyla yaptırılan anaokulu açıldı.

Gülben Ergen'in kurucusu ve başkanı olduğu dernek, özel bir şirketle ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında faaliyete geçirilen okul törenle törenle açıldı.

Sanatçı Ergen, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, iş adamı Arif Burak Balduk'un eşi Makbule Balduk ve köylülerin katılımıyla gerçekleştirilen açılış, halk oyunları ekipleri ve anaokulu öğrencilerinin gösterileriyle başladı.

Seçilmiş, burada yaptığı konuşmada, kentin genç nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Şanlıurfa'nın ülke genelinde en çok öğrenciye sahip 4'ncü kent olduğunu belirtti.

Kentte 13 bin 500 derslik bulunduğunu aktaran Seçilmiş, "Şanlıurfa'da bir eğitim seferberliği başlattık adeta. Şu anda bu ilde 250 okulun inşaatı devam ediyor. Şanlıurfa adeta bir eğitim şantiyesi haline geldi. Bize moral veren hırs veren en önemli unsurlardan biride hayırsever insanların bize olan yardımlarıdır" dedi.

Sanatçı Ergen de daha çok çocuğun okul öncesi eğitimden geçmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getirerek, bölgedeki kadınların sosyal yaşantılarını yakından takip ettiğini söyledi.

Kadınların her zaman ve her yerde ön saflarda olması gerektiğini anlatan Ergen, "Biz buraya okul açtık ama işimiz burada bitmedi. Burada oturan herkes çocuğunu bu anaokuluna gönderecek, bunun sözünü sizden istiyorum. Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir. Geleceğimizin parlak olmasını istiyorsak çocuklarımıza gözümüz gibi bakmalı onların geleceğini en iyi şekilde hazırlamalıyız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılışta sınıfları dolaşan Ergen ve beraberindekiler, öğrencileri sevdi.

Ergen, okulu gezdikten sonra çıkışta köylü kadınlarla bir süre karşılıklı oynadı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hayırsever İş Adamından, Harranlı Çocuklar İçin Anaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement