Hobbit: Smaug'un Viran Toprakları, Aralıkta Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Hobbit: Smaug'un Viran Toprakları, Aralıkta Vizyona Girecek

Hobbit: Smaug\'un Viran Toprakları, Aralıkta Vizyona Girecek

Üç filmlik dizinin ikinci bölümü Hobbit: Smaug'un Viran Toprakları, tüm Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye'de 13 aralıkta gösterime girecek.

22.11.2013 10:34  Güncelleme: 10:45

Yeni yıl yaklaşırken sinemaseverleri bir kez daha Orta Dünya heyecanı sardı. J.R.R. Tolkien'in ölümsüz başyapıtından uyarlanan üç filmlik dizinin ikinci bölümü "Hobbit: Smaug'un Viran Toprakları", tüm Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye'de 13 Aralık'ta gösterime girecek.

-İNSANOĞLUNUN İÇ VE DIŞ DÜNYASI ARASINDA BİR YER: ORTA DÜNYA...-

"Hobbit: The Desolation of Smaug", "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinin kapsadığı dönemin 60 yıl öncesinde yaşanıyor.

Filmde yüzüğün sahibi ve ana karakter Bilbo Baggins, "Gri" Gandalf ve 13 cücenin, Yalnızdağlar ve Erebor Cüce Krallığını yeniden fethetmek amacıyla, Thorin Meşekalkan öncülüğünde çıktıkları destansı yolculuk anlatılıyor. Kahramanlar Tolkien'in en etkileyici orman imgelerin biri olan Mirkwood'un gizemine dalıyor ve sadece cesaretlerinin sınırı ve dostluklarının düzeyiyle değil aynı zamanda "yolculuk" kavramını ne kadar içselleştirdikleriyle de sınanıyorlar.

Filmde Ian McKellen Gri Gandalf ile geri dönerken ana karakter Bilbo Baggins'i Martin Freeman canlandırıyor. Thorin Meşekalkan rolünde Richard Armitage yer alıyor, Orlando Bloom Legolas'ı canlandırmaya devam ediyor. Senaryoda Yönetmen ve Yapımcı Peter Jackson'un yanısıra Guillermo del Toro imzası bulunuyor. Cüceleri canlandıran oyuncular titiz bir hazırlıkla uluslararası bir oyuncu grubu arasında seçildi.

-TOLKİEN'İN BASİT ESKİZLERİNDEN YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ 3D'YE ORTA DÜNYA...

Çizimleriyle Tolkien'in dünyasına çok şey katan ve film serüveninin başlangıcından bu yana Peter Jackson ile birlikte olan ressam John Howe ve Alan Lee Hobbit'in konsept tasarımını oluşturmaya bu filmde de devam ediyor. Hobbit dizisinde, Yüzüklerin Efendisi'nden farklı olarak ünlü Alman reklamcı-çizer Hildebrandt kardeşlerin daha Disneyvari Orta Dünya tasarımından dokunuşlar da görülüyor.

Cambridge Üniversitesi öğretim üyesiyken Silmarillon, Roverandom, Noel Baba'dan Mektuplar, Hobbit, Hurin'in Çocukları ve Yüzüklerin Efendisi dizileriyle yeni bir edebiyat akımı başlatıp 20'nci yüzyıla damgasını vuran Tolkien aynı zamanda amatör bir ressamdı. Çizimleriyle romanlarının coğrafyası Orta Dünya'nın nasıl anlaşılacağı konusunda kendisinden sonraki çizerlere hareket noktası sağladı.

Orta Dünya'yı yüksek çözünürlüklü üç boyutlu çekimlerle görkemli bir görsel şölene dönüştüren Peter Jackson'un sağ kolu John Howe ve Alan Lee, 70'lerin ortasında başlayan "Tolkien rönesansında", hazırladıkları takvim, albüm ve sergilerle büyük pay sahibi oldu. Howe ve Lee, Tolkien'in ilk basit eskizleriyle Peter Jackson'un teknolojinin sınırlarını zorlayan film efektleri arasındaki köprüyü oluşturdu.

İzleyiciler "Hobbit: Smaug'un Viran Toprakları"nda basit birkaç eskizden başlayan görsel yolculuğun teknolojinin sınırlarını zorlayan son sistem efektlerle hangi boyuta geldiğine tanıklık edecek. Film saniyede 48 kare yüksek çözünürlükle üç boyutlu kaydedildi. Film, IMAX ve uygun salonlarda High Frame Rate (HFR 3D) , diğer iki ve üç boyutlu formatlarla gösterime girecek. Yeni Zelanda'da çekilen filmin çekim sonrası işlemleri de aynı ülkede yapıldı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Hobbit: Smaug'un Viran Toprakları, Aralıkta Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement