Hunt Slonem Son Sergisi ile Mabeyn Gallery'de! - Son Dakika
Kültür Sanat

Hunt Slonem Son Sergisi ile Mabeyn Gallery'de!

Hunt Slonem Son Sergisi ile Mabeyn Gallery\'de!

Mabeyn Gallery, Nisan 2012’de kapılarını Hunt Slonem’in Tüy Oyunu Bölüm II sergisi için açıyor...

26.03.2012 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mabeyn Gallery, Nisan 2012'de kapılarını Hunt Slonem'in Tüy Oyunu Bölüm II sergisi için açıyor...

Hunt Slonem (d.1951) soyut dışavurumculuğu ve temsili imgeleri bir araya getiren bir sanatçıdır. En çok tropik kuş resimleriyle tanınır. Aynı zamanda onun modelleri olan çeşitli türlerden 100 kuşun yaşadığı bir kuşhaneye sahiptir. Egzotik olana karşı hayranlığı, Hawaii'deki çocukluk deneyimlerine ve Managua, Nikaragua'da değişim öğrencisi olarak geçirdiği yıllara dayanır.

1977 yılından bu yana Slonem, çeşitli prestijli galerilerde 250'den fazla sergi açmıştır. Eserleri, Madras, Quito, Venedik, Gustavia, San Juan, Guatemala City, Paris, Amsterdam, Madrid, Stockholm, Oslo, Köln, Tokyo, Hong Kong dahil olmak üzere dünyada pek çok yerde sergilenmiştir. Slonem'in eserleri, aralarında Guggenheim, Whitney Museum of American Art ve Metropolitan Müzesi'nin de bulunduğu 80'den fazla müzenin koleksyonunda yer almaktadır.

Slonem için kuşlar, ruhu ve manevi kurtuluşu simgeler. Hindistan'a yaptığı geziler sanatçının maneviyatını beslemiştir. Eserleri, dünyanın en büyük hazinelerinden biri olduğuna inandığı kuşlar da dahil olmak üzere, yağmur ormanlarındaki 60 milyon yıllık kesintisiz evrimin yarattığı egzotik canlılara karşı hayranlığını göstermektedir. Bu kuşların çoğunun bugün soyu tükenmiş olduğundan, Slonem'in görüntüleri izleyicilere gezegenden yok olmadan önce bu canlılara bakılması için bir yakarıdır. Şair ve eleştirmen John Ashbery "Hunt'ın Yeri" adlı seçkide şöyle yazar: "Sıkıca örülen, yarı kafes, yarı tüneklerden oluşan yatay ve dikeylerin arasındaki göz kamaştırıcı patlamalarla Slonem, etrafımızdaki değişken hayatı varoluşa davet ediyor."

Hunt Slonem, New York'da Marlborough Gallery tarafından temsil edilmektedir. Sergiyi 5-27 Nisan tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Nüzhetiye Cad. No: 63, Beşiktaş, 34357 İstanbul

Tel: 212 261 60 60

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Hunt Slonem Son Sergisi ile Mabeyn Gallery'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement