İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

Piyanist besteci Tuluyhan Uğurlu, semazenler eşliğinde Sirkeci Garı Salonu'nda konser verecek.

05.12.2013 10:17  Güncelleme: 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, Sirkeci Garı'nda konser verecek.

Uğurlu, 8 ve 15 Aralık'ta Sirkeci Garı Salonu'nda "Tuluyhan Uğurlu - Şeb-i Arus" etkinliğinde hayranlarıyla buluşacak.

Tarihi Sirkeci Garı'nın trenlere hasret kalan boş peronlarında, piyanosu ile aşkı anlatacak Uğurlu'ya, semazenler de eşlik edecek.

Caz sanatçısı Birsen Tezer, yarın Kadıköy Sahne'de sevenleriyle buluşuyor. Bu yıl "İkinci Cihan" isimli ikinci albümünü yayınlayan Tezer'e, konserde, uzun süredir birlikte çalıştığı Derin Bayhan, Emre Tankal, Gürol Ağırbaş ve Tunç Öndemir eşlik edecek.

Klasik müzikte sıra dışı tarzıyla dikkati çeken İngiliz Barok topluluğu Red Priest, 12 Aralık'ta Levent'teki İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Dünyanın en prestijli festival ve salonlarında verdiği konserlerin tüm biletleri tükenen dörtlü, kalıpları yıkan duruşu ve erken dönem müziğine getirdiği rock - oda müziği konseri yaklaşımıyla, izleyenlere farklı bir klasik müzik deneyimi yaşatacak.

Adını kızıl saçlı besteci Antonio Vivaldi'den alan grup, konserinde, Antonio Vivaldi'den "Dört Mevsim Konçertoları", George Frederick Handel'den  "Aria Amoroso", Jacob Van Eyck'tan "İngiliz Bülbülü" ve Johann Sebastian Bach'tan "Toccata ve Füg" gibi eserlere yer verecek.

Philippe Bernhard, Loic Rio, Laurent Marfaing ve François Kieffer tarafından kurulan Modigliani Quartet, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda klasik müzik sevenlerle buluşacak.

Bu yıl onuncu yıl dönümünü kutlayan dörtlü, konser programında Haydn, Beethoven ve Ravel'in yaylı sazlar için yazdıkları eserlerini seslendirecek.

Grup üyelerinden Philippe Bernhard, 1780 yapımı Giovanni Battista Guadagnini'nin imzasını taşıyan kemanını, Loic Rio, Allessandro Gagliano'nun 1734 yapımı kemanını, Laurent Marfaing 1660 yapımı Luigi Mariani viyolasını, François Kieffer ise 1706 yılı Matteo Goffriller yapımı çellosunu çalacak.

Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu, 7 Aralık'ta "Yaşayan Gelenek" isimli konserle CRR'de dinleyicilerinin karşısına çıkacak.

Mevlevi ayinleri, Bektaşi nefesleri, eski ve yeni ilahilerden oluşan bir repertuarla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak topluluk, konseri, bu yıl 740. vuslat yılı olan Mevlana'ya ithaf edecek.

Berlin Senfoni Oda Orkestrası ve Erdal Akkaya, yarın ve 7 Aralık'ta TİM Show Center'da konser verecek. Dünyanın saygın klasik müzik topluluklarından biri olan orkestranın konserinde, bağlama ustası Erdal Akkaya da sahne alacak.

Tiyatrolar

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Küçük Sahne'de 10, 11, 12 Aralık'ta "Kalpak", Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde yarın ve 12 Aralık'ta "Sinan Süleymaniye'de", Cevahir Salon 1'de yarın, 7 ve 8 Aralık'ta "Kızılırmak", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yarın ve 7 Aralık'ta "Sessizlik", Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 7 ve 8 Aralık'ta "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Cevahir Salon 2'de yarın, 7, 8, 10, 11 ve 12 Aralık'ta "Son Tango", Üsküdar Stüdyo Sahne'de 7, 8, 10 ve 12 Aralık'ta "Kontrabas", Küçük Sahne'de 10,11 ve 12 Aralık'ta "Kalpak" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 7 ve 8 Aralık'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Toros Canavarı", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Kabare", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Yüzleşme", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde  "Hıdrellez", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Zengin Mutfağı", Ümraniye Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi" isimli oyunlar izlenebilecek.

Çevre Tiyatrosu'nda yarın "Metot", Oda Tiyatrosu'nda "Ferhat ile Kerem, Şirin ile Aslı", Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda "Olmasaydı", Akatlar Kültür Merkezi'nde "Hadi Öldürsene Canikom", Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Aşk, İhanet, Yalnızlık vs.", 9 Aralık'ta Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde "Üzgünüm Leyla", Yunus Emre Kültür Merkezi'nde "Bay Kolpert", 10 Aralık'ta Afife Jale Sahnesi'nde "Sersefil (Korkuyorum Sevgilim)" adlı oyunlar sergilenecek.

Sergi

Moda fotoğrafının dünyaca ünlü isimlerinden, İsviçreli fotoğraf sanatçısı Michel Comte'un unutulmaz portre fotoğraflarından oluşan sergisi, 12 Aralık'ta Elipsis Galeri'de ziyarete açılıyor.

Michel Comte, 25 Ocak 2014'e kadar gezilebilecek olan sergisinde 35 yılı aşkın süredir fotoğrafladığı, müzik, moda ve sanat dünyasından tanınmış isimlerin ikonik karelerini sunuyor.

Plato Sanat tarafından gerçekleştirilen "Portfolyo Serisi" kapsamında, fotoğraf sanatçısı Orhan Cem Çetin'in eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Kariyerlerinin ortasındaki önemli sanatçıların çalışmalarının sergilendiği serinin ikinci sanatçısı olan Çetin'in eserleri, 12 Aralık 2013 ile 26 Ocak 2014 tarihleri arasında, Plato Sanat/ T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü'nde sergilenecek.

Kadıköy Hobi Sanat Merkezi'nde 7 Aralık'ta kış temalı resim sergisi açılacak. Sergide, Ömer Muz, Ziyad Sultanov, Celal Özcan, Aydın Toprak Apaydın, Ayla Uçar Turan ve Beyhan Poshor'un da aralarında bulunduğu 16 sanatçının resimleri görülebilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement