Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu 25 Ocak'ta CRR'de - Son Dakika
Kültür Sanat

Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu 25 Ocak'ta CRR'de

Dünyanın en büyük ordu korosu Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, 25 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.

23.01.2014 11:00  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük ordu korosu olma unvanına sahip Aleksandrov Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu, 25 Ocak'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.

Kızılordu Merkez Evi'nde 1928'de amatör sanatı geliştirmek, askerlere moral vermek ve ilgilerini kaliteli müziğe çekmek amacıyla kurulan topluluk, yurt dışı konserleri sırasında dünyanın hemen hemen bütün dillerinde şarkı söylüyor. Orkestra ve dansçılardan oluşan topluluk, ayrıca gittiği ülkede o ülkeye ait bazı eserleri de seslendiriyor.

Topluluk, uzak bölgelerde, savaş bölgelerinde, yurt dışında ve Rusya Federasyonu sahnelerinde konserler vererek, dünyanın farklı ülkelerinden seyirci ve dinleyicilere ulaşmaya devam ediyor.

Tiyatro ve modern dansın karışımı "Todes-Attention" gösterisi, yarın ile 25 ve 26 Ocak'ta TİM Show Center'da sahnelenecek.

Alla Duhova'nın 2012 yılında hazırladığı ve daha önce sahnelenmemiş olan "Attention" isimli gösterisi, şık kostümler, orijinal ışık, müzik ve olağanüstü bir koreografiyle zenginleşerek seyirciyle buluşacak.

Duhova tarafından 1986'da St. Petersburg'da kurulan ve dünya çapında ün kazanan "Todes Dans Grubu", break dans, buz pateni ve bale dansının karışımından oluşan bir gösteri sunacak. Duhova, klasik dansla modern dansı ve baledeki tecrübelerini birleştirerek meydana getirdiği yeni stil gösterisiyle izleyenlerin beğenisini toplamayı hedefliyor.

Amerika, Avustralya, İsrail, Fransa, Çin, Bulgaristan, İspanya, Güney Kore, Almanya gibi birçok ülkede gösteri yapan grup, yılın büyük bölümünü yurt dışı turneleriyle geçiriyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) yarın Fulya Sanat Merkezi'nde konser verecek.

Şef Burak Tüzün yönetimindeki orkestra, kemanda Hande Küden eşliğinde J. Sibelius'un "Keman Konçertosu" ile S. Alnıtemiz'in "Nasrettin Hoca" eserlerini seslendirecek.

Basel Oda Orkestrası, 29 Ocak'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde olacak. İtalyan şef Giovanni Antonini'nin yöneteceği orkestraya, çelloda Sol Gabetta eşlik edecek. Konserde, Beethoven, Faure, Saint-Saens ve Schumann'ın eserleri yorumlanacak.

Portekizli caz müziği sanatçısı Luisa Sobral, yarın İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

"The Cherry on my Cake" ile caz ve dünya müziği sahnelerinde adından sıkça bahsettiren Sobral, 12 yaşında başladığı müzikal yolculuğunda Beatles'tan, cazın ölümsüzleştirdiği eşsiz melodilere kadar farklı stil ve türden besleniyor. Sanatçı, caz standartlarından, Brezilya müziğinden ve parlak yaratıcılığından oluşturduğu albümünün en güzel parçalarını cazseverler için seslendirecek.

Piyano virtüözü Şevki Karayel, 28 Ocak'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek.

Sanatçı, dört bölümden oluşacak konser programında, Johann Sebastian Bach, Alberto Ginastera, Franz Schubert ve Ludwig van Beethoven'ın piyano sonatlarını çalacak.

TİYATRO

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, yarın, 25 ve 26 Ocak'ta Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Kalpak", Cevahir Salon 1'de  "Kızılırmak", Cevahir Salon 2'de "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç", Küçük Sahne'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", yarın Küçükçekmece Cennet Kültür Sanat Merkezi'nde "Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?", Üsküdar Stüdyo Sahne'de "Michelangelo", 25 ve 26 Ocak'ta Üsküdar Tekel Sahnesi'nde "Sessizlik" adlı oyunlar sahnelenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda ise yarın, 25 ve 26 Ocak'ta Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Şark Dişçisi", Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Lysistrata Kadınlar da Savaşırsa", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde "Yuvaya Dönmek", Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Para", Ümraniye Sahnesi'nde "Shakespeare", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" isimli oyunlar izlenebilecek.

Güzin-Erdal ve Zeynep Özyağcılar tarafından hayata geçirilen aile tiyatrosu Tiyatro Martı, 28 Ocak'ta perdelerini ilk kez "Uçlar" oyunu ile açacak.

Tiyatronun ilk oyunu, Zeynep Özyağcılar'ın başrolünü oynayacağı William Mastrosimone'un yazdığı "Uçlar" olacak. Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sahnelenecek oyun, kadına şiddet, tecavüz ve tatmin etmeyen cezalar karşısında kadının çaresizliğini konu alıyor.

Ayrıca yarın Çevre Tiyatrosu'nda "Bir İnfazın Portresi", 25 Ocak'ta KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde "Ne İstediniz?", Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde "Eski Moda Komedya", Caddebostan Kültür Merkezi'nde "İki Oyun Bir Ülke: Hesap Benden-Cumhuriyet İstasyonu", 26 Ocak'ta Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde "Kafkas Tebeşir Dairesi", Kenter Tiyatrosu'nda "İyi Geceler Desdemona Günaydın Juliet" isimli oyunlar seyirciyle buluşacak.

SERGİ

Atilla Galip Pınar'ın "Farkında" isimli resim sergisi, yarın Galeri İlayda'da ziyarete açılacak.

Pınar eserlerinde, çoğunlukla bir kutuyu andıran iç mekanlarda, dönüşen insanlar, bağıran veya ürkmüş hayvanlar, girift dallar, kökler ve ağaçları kullanarak kendine özgü bir tarzı yansıtıyor.

Sergi, 23 Şubat'a kadar Galeri İlayda'da gezilebilecek.

ÇOCUKLAR İÇİN

Dünyanın en ünlü sirkleri arasında yer alan Milano Sirki, yarıyıl tatilinde İstanbul'da çocuklarla buluşacak.

Gittiği her ülkede büyük ilgi gören Milano Sirki, yarından itibaren 9 Şubat'a kadar Vialand Gösteri Merkezi'nde olacak.

Sevimli köpekler, jonklör Angelo, hulo hoop, vahşi Bengal kaplanları, palyaço Rossi, kafes içinde motor şov, tehlike çemberi, komik at gösterisi, halı şov, komik zebra, hava kuşak ve ünlü sihirbaz Yarda, çocuklara keyifli anlar yaşatacak.

Gösteriler pazartesi günleri saat 19.30, salı günleri saat 17.00 ve 19.30, çarşamba günleri saat 14.00, 17.00 ve 19.30, perşembe ve cuma günleri saat 17.00 ve 19.30, cumartesi ve pazar günleri de saat 13.30, 16.30 ve 19.30'da düzenlenecek.

Vialand'daki Atlantis Joypark Aile Eğlence Merkezi ise yarından itibaren yaklaşık 2500 metrekare kapalı mekanda, bowling ekipmanları, çarpışan arabalar, çeşitli video ve oyun makinalarının yanı sıra daha önce Türkiye'de olmayan yeni konsept çocuk eğlence alanlarıyla ailelere keyifli saatler yaşatacak.

Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde 25 Ocak'ta "Kaplumbağa ile Tavşan", 26 Ocak'ta "Korkuluk ve Karga" isimli çocuk oyunları sahnelenecek.

Yunus Emre Kültür Merkezi Büyük Salon'da 28 Ocak'ta Kerem Alışık'ın yönettiği "Mucizeler Sirki Sisler Ülkesinde" oyunu çocuklarla buluşacak.

Akbank Sanat'ın Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda "İçerisi Dışarısı" adlı çocuk oyunu 25 Ocak'ta izlenebilecek.

TİM Fettah Aytaç Salonu'nda 25 Ocak'ta "Sinderella", 26 Ocak'ta ise "Balerin Prensesler" adlı çocuk oyunları sergilenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Rus Kızılordu Korosu ve Dans Topluluğu 25 Ocak'ta CRR'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.

  • Muğla'da nefesli çalgılar konseri verildi
    23:07 Muğla'da nefesli çalgılar konseri verildi

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde, Sinan Çelik, Erhan Özden, Erhan Tekin, Haydar Tanrıverdi, Murat Toraman, Mustafa Eke ve Adil Bedel'in çaldığı nefesli çalgılarla birçok eser seslendirildi. Programa katılanlar da eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar da düzenlemeye katkılarından dolayı teşekkür etti.

  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı
    22:49 Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Melike Abasıyanık Kurtiç'in sergisini açtı

    Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, 2021'de hayatını kaybeden seramik sanatçısı Melike Abasıyanık Kurtiç'in 'Bir Denizkestanesinin Anıları' isimli sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Sergide, Abasıyanık'ın seramikleri, denizkestaneleri, yosun perdeleri, pirinç kağıtları ve gel-git fotoğrafları yer alıyor. Sergi, 19 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen panelde konuşmalar yapıldı
    19:18 Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anısına düzenlenen panelde konuşmalar yapıldı

    Milli şair Mehmet Akif Ersoy, Cümle Dergisi ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Halkın Gür Sesi: Mehmet Akif' adlı panelle anıldı. Panelde konuşan Küçükçekmece Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok, Ersoy'un eserlerinin milletin karakterini şekillendirdiğini ve gelecek nesillere yol gösterdiğini belirtti. Ersoy'un torunu Selma Argon da dedesinin vatan, bayrak, ezan ve inanç konularında derin bir hassasiyete sahip olduğunu vurguladı. Yazar Osman Koca ise Ersoy'un mütefekkir bir şahsiyet olduğunu ve Türk düşüncesine önemli katkılar sağladığını ifade etti. Panelde ayrıca Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya ve yazar Fahrettin Gün de Ersoy'un entelektüel birikimi ve karakteri hakkında konuşmalar yaptı.

  • Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi
    18:22 Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü Gazze Savaşı Fotoğrafçısı Mohammed Salem'e Verildi

    Mohammed Salem'in çektiği fotoğrafta, Gazze'deki İsrail hava saldırısında ölen beş yaşındaki yeğeninin kefene sarılı cesedine sarılan Inas Abu Maamar yer alıyor. Jüri, fotoğrafın dayanılmaz bir kayba dair tüm hissi yansıttığını belirtti. Ayrıca, diğer dallarda da savaşlar, mülteci krizleri ve iklim değişikliği gibi konulara dair fotoğrafların ödüle layık görüldüğü belirtildi.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.


Advertisement