'İstanbul Efendisi' oyununda başrol rahatsızlandı, onun yerine yönetmen sahne aldı - Son Dakika
Kültür Sanat

'İstanbul Efendisi' oyununda başrol rahatsızlandı, onun yerine yönetmen sahne aldı

'İstanbul Efendisi' oyununda başrol rahatsızlandı, onun yerine yönetmen sahne aldı Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın kapalı gişe sahnelenen İstanbul Efendisi oyununda bir ilk yaşandı.

01.04.2023 15:05  Güncelleme: 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'İstanbul Efendisi' oyununda başrol rahatsızlandı, onun yerine yönetmen sahne aldı

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın kapalı gişe sahnelenen İstanbul Efendisi oyununda bir ilk yaşandı. Başrol oyuncusu Mehmet Özgür'ün rahatsızlanması sonucu oyunun yönetmeni Engin Alkan, Mehmet Özgür'ün yerine sahne aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak 'Bir İstanbul Efendisi' adlı oyunla hizmete giren Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi içerisinde yer alan Antalya Şehir Tiyatroları büyük sahnesinde bir ilk yaşandı. Perde açtığı ilk günden bu yana kapalı gişe dokuzuncu kez sahnelenen 'Bir İstanbul Efendisi' oyunu için hazırlıklarını yapan AŞT Genel Sanat Yönetmeni ve başrol oyuncusu Mehmet Özgür menüsküs nedeniyle rahatsızlandı. Bu durum karşısında oyuna çıkamayacağı anlaşılan Mehmet Özgür'e oyunu izlemeye gelen 'Bir İstanbul Efendisi' Yönetmeni Engin Alkan destek oldu. Mehmet Özgür'ün yerine oyunun yönetmeni Engin Alkan sahne aldı.

"Teşekkürler Engin Alkan"

Engin Alkan ve sahneye tekerlekli sandalye ile çıkan Mehmet Özgür alkış yağmuruna tutuldu. Mehmet Özgür, Antalyalı tiyatro severlere teşekkür ederek, "Bir süredir menüsküs rahatsızlığım vardı. Bugün ayağımın üzerine basamaz duruma geldim. Yönetmenimiz Engin Alkan da tesadüfen oyun değerlendirmesi ve izlemek için buradaydı. Kendisine benim yerime sahne aldığı için çok teşekkür ediyorum. Bol alkışlarınız ve bizi her zaman desteklediğiniz için tüm oyunlarımızın kapalı gişe sahnelenmesine vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

"Oyunu izlemeye elmiştim, sizleri geri çevirmemej için böyle bir karar aldım"

Yönetmen Engin Alkan ise, "Tesadüf olarak buradaydım. Oyunu izlemeye gelmiştim. Sizleri geri çevirmemek için böyle bir karar aldım. En son 10 yıl önce oyun oynamıştım. Aklımda kalan kısmıyla oynayacağım. Ne kadar sürçü lisan edersem affedin" ifadelerini kullandı.

Oyunun konusu

Bir "İstanbul efendisi" olan Savleti Efendi, kızı Esma'yı evlendirmek amacıyla bir damat adayı arayışına girer. Ancak gerek yöntemleri, gerekse Esma'ya aşık olan Safi Çelebi'nin çabaları karşısındaki tutumu, olayları trajikomik bir hale getirecektir.

\'İstanbul Efendisi\' oyununda başrol rahatsızlandı, onun yerine yönetmen sahne aldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat 'İstanbul Efendisi' oyununda başrol rahatsızlandı, onun yerine yönetmen sahne aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement