İzmir Festivali'nin İlk Konuğu; Philharmonia Orkestrası - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir Festivali'nin İlk Konuğu; Philharmonia Orkestrası

İzmir Festivali\'nin İlk Konuğu; Philharmonia Orkestrası

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği 25'inci Uluslararası İzmir Festivali, Philharmonia Orkestrası'yla kapılarını açtı.

21.06.2011 00:35

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği 25'inci Uluslararası İzmir Festivali, Philharmonia Orkestrası'yla kapılarını açtı.

Her yıl düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası İzmir Festivali, 'Yılın Sanatçısı' ödüllü Şef Esa-Pekka Salonen yönetimindeki dünyanın sayılı orkestralarından Philharmonia Orkestrası ile başladı. İzmirlilerin ilgi gösterdiği konserin piyanistliğini 'Donizetti 2011 Yılın Piyanisti' ödüllü Gülsin Onay yaptı. Musorski'nin 'Çıplak Dağda Bir Gece' adlı eseriyle başlayan konser iki saat sürdü.

Sanat rüzgarının estiği gecede açılış konuşmasını İKSEV Başkanı Filiz Sarper Eczacıbaşı yaptı. Eczacıbaşı, "25 yılı geride bıraktık. Gümüş yılımızı yaşıyoruz. İzmir'in sanat yaşamına bir nebze katkıda bulunduysak ne mutlu bize" dedi. 25'inci Uluslararası İzmir Festivali'nin açılış konserine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu'nun yanı sıra yaklaşık 500 davetli katıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat İzmir Festivali'nin İlk Konuğu; Philharmonia Orkestrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement