JİTEM İşkenceleri Altın Portakal'da! - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

JİTEM İşkenceleri Altın Portakal'da!

JİTEM İşkenceleri Altın Portakal\'da!
08.10.2010 09:53  Güncelleme: 10:36

JİTEM İşkencelerini Anlatan "Kayıp Özgürlük" Filmi Altın Portakal'da Gösterilecek.

JİTEM işkencelerini anlatan "Kayıp Özgürlük" filmi Altın Portakal'da gösterilecek.

Yapımcılığını Özlem Turan'ın, yönetmenliğini Umur Hozatlı'nın yaptığı Kayıp Özgürlük filmi, 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali Özel Bölüm'de gösteriliyor.

2010 Türkiye yapımı olan ve Türkçe-Kürtçe çekilen film, 1990'lı yıllarda özellikle Kürt Bölgesi ile Marmara Bölgesi'nde etkin olan Türk kontrgerilla örgütü JİTEM'in faaliyetlerinden bir kesit sunuyor.

Kayıp Özgürlük filmi; JİTEM kurucularından Binbaşı Cem Ersever, JİTEM itirafçıları Abdülkadir Aygan, Derya Ege, Serhat Ege ve İdris Özer'in anlatımları ile gözaltında kaybedilmek üzereyken kurtulan Ayhan Uzala'nın "Bir Kayıp'ın Ölüm Güncesi" adlı kitabı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu Susurluk Raporu'na dayanılarak çekildi. Filmin senaryosunu Umur Hozatlı yazdı.

2011 yılının kış aylarında Türkiye ve Avrupa'da vizyona girecek olan Kayıp Özgürlük, Dünya Prömiyeri'ni de Altın Portakal'da yapıyor.

(ANKA)

(HF/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat JİTEM İşkenceleri Altın Portakal'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement