Jobs Filmine Sert Eleştiri - Son Dakika
Kültür Sanat

Jobs Filmine Sert Eleştiri

Jobs Filmine Sert Eleştiri

Steve Jobs'ın hayatını anlatan filmi izleyen yakın arkadaşı, filmi hiç beğenmedi.

29.01.2013 11:03  Güncelleme: 11:08

Apple'ın efsane CEO'su Steve Jobs'ın gençliğini konu alan 'jOBS' adlı filmin prömiyeri geçtiğimiz cuma günü yapıldı. Bir çok kişi tarafından 'tek taraflı bakş açısı içerdiği' gerekçesiyle eleştirilen film için en büyük eleştiriyi Jobs'un ortağı ve yakın arkadışı Steve Wozniak yaptı. Apple'ın kurucularından da olan Wozniak film için 'Jobs izleseydi utanırdı' ifadesini kullandı.

FİLMİN KONUSU

Başrolünde Ashton Kutcher'ın yer aldığı film, Steve Jobs'ın Reed Üniversitesi'ndeki yıllarından ilk Macintosh'un piyasaya çıktığı 1984'e ve iPod'un müzik dünyasına tanıtıldığı 2001 yılı dahil gençliğini ve profesyonel kariyerine ait önemli olayları kapsıyor.

CNN'in haberine göre 'JOBS' filmi ABD basınında ilk olarak geçtiğimiz hafta tartışma başlattı. Filme ait bir sahnede, Jobs ve ortağı, Wozniak'ın geliştirdiği bir işletim sistemi hakkında konuşuyor. Wozniak'ın, 'Kimse bir bilgisayar almak istemiyor' demesinin ardından, Jobs, 'İnsanlar görmedikleri bir şey hakkında nasıl emin olabiliyor' cevabını veriyor.

"STEVE DE UTANIRDI"

'Good Morning America' programında konuşan 62 yaşındaki Wozniak, 'Karakterler çok absürd verilmiş... Filmin nereye değinmeye çalıştığını bile tam anlamış değilim. Benim karakterim yine biraz doğru ama karakterler yanlış yansıtılmış... Eğer Steve filmi izleseydi o da benim gibi utanır ve gücenirdi"dedi

Wozniak'ın eleştirisi üzerine açıklama yapan 'jOBS' filminin yapımcıları, 'filmin bir belgesel olmadığını, olayları ve konuşmaları kelime kelime aktarmayacağını' belirtti. Ayrıca, filmde her olayın en küçük detayına kadar kesin verilemeyeceği belirtildi.

Öte yandan Steve Wozniak'ın, Jobs'ın biyografisini yazan Walter Isaacson ve Social Media filminin yazarı Aaron Sorkin ile başka bir Steve Jobs filmi üzerinde çalıştığı bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Jobs Filmine Sert Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement