Kadına şiddete karşı kitapların Yankı'sı yükseliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kadına şiddete karşı kitapların Yankı'sı yükseliyor

Kadına şiddete karşı kitapların Yankı\'sı yükseliyor

Trajik bir şiddet olayının kurbanı olan Yankı Özkan, Heybeliada'da bir Lise kütüphanesinde ölümsüzleşti.

07.03.2016 11:19

Ortak İdealler Derneği, Yankı'nın anısını kitaplarla yaşatıyor

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında elim bir olay sonucu yaşamını kaybeden, başarılı iş kadını, Shell Kurumsal İletişim Müdürü Yankı Özkan Yıldırır'ın acı kaybı, ailesi ve dostlarıyla birlikte iş dünyasını da derinden sarstı. Bu trajik olayın ardından Common Purpose - Ortak İdealler Derneği Meridyen Programı Mezunları, arkadaşları Yankı'nın anısına sahip çıkmak için kolları sıvadı.

Derneğin Türkiye Direktörü Ayşegül Gürerk Meridyen Ailesi'nin bir üyesi olan Yankı Özkan Yıldırır için Heybeliada Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde bir kütüphane oluşturulmaya karar verdiklerini ve bu amaçla Meridyen mezunları arasında hızlıca görev paylaşımında bulunduklarını belirtti. Gürerk Meridyen mezunlarının, Yankı'nın adını kitaplarla çoğaltmak ve onun anısıyla binlerce insanın hayatına dokunabilmek amacıyla geliştirdiği projeyi "kadına karşı şiddet" konusuna dikkat çekerek, daha da kıymetli hale getirdiğini ifade etti. Bu fikre sarılan Meridyen ailesi üyeleri maddi ve ayni bağışlarda bulundu. Ayrıca Shell de maddi destekte bulunarak projeye katkı sağladı. Kütüphane projesi Meridyen mezunlarından o dönemin Adalar ilçe Milli Eğitim Müdürü Avni Er koordinasyonu ve Yük İç Mimar Nursema Öztürk'ün renkli tasarımı ile hayata geçirildi. Tüm bu bağışlar, bu özgün kütüphanede hayat buldu. Heybeliada'daki lise, yeni mobilyalar, ekipmanlar ile yaşayan, nefes alan enerjik bir kütüphaneye kavuştu.

Kütüphane'nin bütün hazırlıkları büyük bir titizlikle tamamlandı. Mart ayında kapıları açılan kütüphane, Yankı'nın güzel hatırasını belleklerde daima taze tutacak.

Yankı Özkan'ın ailesinin de bulunacağı, Heybeliada'da gerçekleştirilecek olan açılışa, Milli Eğitim ve Belediye yetkililerinin yanı sıra, Meridyen ailesi ve Shell'den de büyük bir katılımla gerçekleşti. Yankı Özkan Yıldırır Kütüphanesi, insanlarla buluşmaya hazır. Güzel bir açılış töreni ile Meridyen ailesi, Yankı'ya son bir selam göndermiş oldu.

Ortak İdealler Derneği eğitimlerinden olan Meridyen Programı, kamu, özel sektör ve STK liderlerini bir araya getiren, onlara çeşitli vizyon geliştirici eğitimler sunan tek interakitf liderlik eğitim programı. Orta ve üst düzey yöneticilerin katılabildiği, yetkinin ötesinde liderlik eğitimi olan bu programdan bu güne kadar 8 ayrı Meridyen Programından beş yüzü aşkın yönetici lider mezun oldu. Meridyen mezunları eğitim sonrasında da sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kadına şiddete karşı kitapların Yankı'sı yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement