Karamürsel'de Geleneksel Pita Teferiç Şenlikleri Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Karamürsel'de Geleneksel Pita Teferiç Şenlikleri Düzenlendi

Karamürsel\'de Geleneksel Pita Teferiç Şenlikleri Düzenlendi

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 16. Pita Teferiç Şenlikleri, Sünni Baba Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi. Şenlikte Boşnak kültürü yaşatılarak, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Boşnaklar ve akrabaları bir araya geldi. Katılımcılara Boşnak böreği, çocuklara ise pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi. Etkinliğe, birçok önemli isim ve çok sayıda Boşnak da katıldı.

24.07.2023 13:24  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Geleneksel 16. Pita Teferiç Şenlikleri düzenlendi.

Sünni Baba Mesire Alanı'nda düzenlen etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Erhan Yılmaz, ilçede geleneksel hale getirilen şenliğe, Türkiye'nin her yerinden Boşnakların, akrabalarının katıldığını belirterek, "Beraberliği temsil eden şenliklerde, Boşnak kültürünü yaşatıyoruz. Şenliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şenlikte katılımcılara 100 tepsi Boşnak böreği, çocuklara ise pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi.???????

Etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Behiye Çark, Sakarya- Serdivan Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rafet Yatçı, İstanbul-Sefa Köy Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Altınbaşak, Sakarya-Adapazarı Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmet Çalışkan ve çok sayıda Boşnak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Karamürsel'de Geleneksel Pita Teferiç Şenlikleri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement