Kardelenler Belgeseli, Cinebonus Sinemalarında Gösterime Giriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kardelenler Belgeseli, Cinebonus Sinemalarında Gösterime Giriyor

Kardelenler Belgeseli, Cinebonus Sinemalarında Gösterime Giriyor

National Geographic Tarafından Çekilen Kardelenler Belgesel Filmi, 9 İlde Gösterime Giriyor.

15.09.2010 18:39

Türkiye'nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğinde, ekonomik yetersizlikler nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen kız çocuklarına fırsat eşitliği yaratmak amacıyla 2000 yılında hayata geçirdiği Kardelenler projesi bu sene 10. yılını kutluyor.

Dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic kanalı tarafından çekilen Kardelenler belgeseli, MARS Entertainment Group katkılarıyla iki hafta boyunca 9 ilde, 13 farklı noktada gösterime sunulacak.

Bilet satışından elde edilecek gelir projeye aktarılacak

17-23 Eylül tarihleri arasında Ankara Cinebonus (Arcadium), Adapazarı Cinebonus (ADA), Kayseri Cinebonus (Kayseripark), Eskişehir Cinebonus (Espark), Trabzon Cinebonus (Forum), Erzurum AVM Cinebonus, Aydın Cinebonus (Forum) sinemalarında gerçekleşecek belgesel gösterimi, 24-30 Eylül tarihlerinde ise İstanbul (Florya, Kale, Meydan, Astoria, Ataköy Cinebonus) ve İzmir- Balçova'daki Cinebonus sinemalarında yapılacak. 5 TL olarak belirlenen biletlerden elde edilecek gelir, Kardelenler Projesi'ne aktarılacak. Film gösterimlerinin yanı sıra Ankara, İzmir, Erzurum, Kayseri, Eskişehir, Trabzon ve İstanbul'da sinemaların fuaye alanlarında, ünlü İspanyol fotoğrafçı Tino Soriano'nun objektifinden "Kardelenler fotoğraf sergisi" de düzenlenecek.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler etkinliklerle ilgili olarak "Kız çocuklarının meslek sahibi, ufku açık "birey"ler haline gelmelerini hedeflediğimiz Kardelenler, 10 yıl içinde bizleri çok mutlu eden bir noktaya ulaştı. 2000 yılından bu yana yaklaşık 20.000 kız öğrenciye burs verdik.

9.634 öğrencimiz liseyi bitirdi, 3.437 öğrencimiz üniversiteyi kazandı ve 976 öğrencimiz de üniversiteden mezun oldu. Başarı tablomuzu daha geniş kitlelerle paylaşmak ve daha çok kızımıza ulaşmak bizim için çok önemli. Projeye destek veren herkese teşekkür ederiz" dedi.

ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ise "Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin onur duyduğu, mutlulukla yürüttüğü "Kardelenler" projesi, örnek gösterilecek bir sosyal sorumluluk projesidir. Turkcell yöneticilerinin duyarlı yaklaşımları ile 10 yıldır hayata geçirdiğimiz proje ile binlerce öğrencimiz gelecekte meslek sahibi, aydın bireyler olarak yerlerini alacaklar." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kardelenler Belgeseli, Cinebonus Sinemalarında Gösterime Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement