'Koca Seyit' Oyununda Gözyaşı Sel Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

'Koca Seyit' Oyununda Gözyaşı Sel Oldu

\'Koca Seyit\' Oyununda Gözyaşı Sel Oldu

Çok Sayıda Öğrenci, Koca Seyit'in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı Anıları Karşısında Duygulu Anlar Yaşarken Gözyaşlarını Tutamadı

24.02.2011 15:50  Güncelleme: 15:53

İzmir'in Menderes İlçesinde yaklaşık 2 bin öğrenci 6 gösterimde 'Koca Seyit' isimli oyunu izledi.

İzmir Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendisinde gerekli kudreti bulmaları için 'Koca Seyit' oyununu sergiledi. İlçedeki ilk ve Ortaöğretim öğrencilerinden yaklaşık 2 bin kişi İzmir Kültür Sahnesi İsmail Gülnar Tiyatrosu tarafından sergilenen 'Koca Seyit' isimli oyunu izledi. . Kaybedilmiş bir savaşı bir kişinin nasıl tersine çevrildiğinin, Çanakkale'nin hangi şartlar altında geçilemediğinin anlatıldığı oyun beğeni ile seyredildi. Bekir Alnıak, Reşat Eruzun, Buğra Gülnar, Elif filiz çelik, Mehmet Dündar, Demet Atay, Harun Sevinç ve Barış Çakar isimli tiyatro oyuncuları tarafından Müftülük Konferans salonunda 6 kez sergilenen oyunda, her perde kapanışında öğrencilerin yoğun destek gösterdi. Zaman zaman ayakta alkışlanan oyunda öğrencilerin gözyaşları sel oldu aktı.

Menderes İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Aydın ve ilçedeki okul müdür ve öğretmenlerinin organizasyona öncülük etmeleri nedeniyle kendilerine sonsuz teşekkürler ettiğini belirten Oyunun yazarı ve yönetmeni İsmail Gülnar, Anadolu'yu karış karış gezdiklerini ve bugüne kadar sundukları yaklaşık 600 gösteride oyunu izleyenlerin gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Gülnar, "6 gösterimde oyunumuzu seyreden yaklaşık 2 bin öğrenci duygu yüklü anlar yaşadı, bir çoğunun gözyaşları adeta sel oldu aktı. Bu da, insanımızın, kendilerine bir vatan armağan eden kahramanlarınızı unutmadığını gösteriyor. 'Koca Seyit' Çanakkale'deki binlerce kahramanlarımızdan biri. Alelade bir kahraman değil. Çanakkale'deki Seyit Onbaşı neden önemli? İngiliz saldırısında 57. Alay tamamen yok oluyor. Seyit Onbaşı büyük bir güçle 276 kiloluk mermiyi üç kez kaldırarak vinci bozulan topun namlusunun ucuna sürmüş ve bu kahramanlığı ile Ocean gemisi büyük bir yara almıştı. Kaybedilmiş bir savaş bir kişinin iman gücüyle kazanılmıştı. Bu yüzden Seyit Onbaşı çok önemli. Eğer o olay olmasaydı, maalesef Çanakkale bizde değil, bizde burada değildik." dedi. Gülnar, Çanakkale Savaşı'nın önemli kahramanlarından Koca Seyit'i (Seyit Onbaşı) beyaz perdeye aktaracaklarını da sözlerine ekledi.

Tiyatro oyuncularının kendilerini tarihte yolculuk yaptırdığını, kendilerini Seyit Onbaşının yanında hissettiklerini belirten öğrenciler vatanını seven kahramanlara minnet duyduklarını ifade etti. Uzun bir zamandır böylesine önemli bir tiyatronun özlemini çeken Menderesli öğrenciler buna benzer yeni etkinliklerin olmasını istediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Koca Seyit' Oyununda Gözyaşı Sel Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement