Kosova'da Yurt Dışı Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kosova'da Yurt Dışı Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

Kosova\'da Yurt Dışı Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

Kosova'nın Prizren şehrinde Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu işbirliğiyle düzenlenen 'Yurt Dışı Buluşmaları' etkinliğinde, çeşitli konuşmacılar edebiyat, psikoloji ve medya alanlarında ilgi çekici başlıkları ele aldı.

27.11.2023 12:29  Güncelleme: 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde "Yurt Dışı Buluşmaları" adlı etkinlik düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergisi işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Muhit Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Tenekeci, Lacivert Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar, Klinik Psikolog Beyhan Budak, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliğe Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, YEE Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Türk ve yerel kurum temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'den basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

YEE Kosova Koordinatörü Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Budapeşte ve Priştine'nin ardından üçüncü "Yurt Dışı Buluşmaları"nı Prizren'de yaptıklarını söyledi.

Ortak değerlerin ve alanların ele alındığı verimli bir etkinliğin gerçekleştiğini belirten Yılmaz, "Kosova'ya, Priştine'ye, Prizren'e gelen herkesin söylediği gibi, yine gelen misafirlerimizin de önemle söylediği bir şey var; asla yabancılık çekmedik. Kendimizi Türkiye'de hissediyoruz. Bu bizim açımızdan da çok keyifli ve güzel bir ortam." diye konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte edebiyat, psikoloji ve medya alanlarında ilgi çekici başlıklar ele alındı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kosova'da Yurt Dışı Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement