Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

Kurban Bayramı'na Doğru

Şiddet olayları ve siyasi sorunlarla boğuşan Yemen'de, Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.

30.09.2014 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddet olayları ve siyasi sorunlarla boğuşan Yemen'de, Kurban Bayramı hazırlıkları devam ediyor.

Daha çok Somali ve yakın Afrika ülkelerinden getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlar, Başkent Sana'daki "Nukum" canlı hayvan pazarında satışa sunuluyor. İthal hayvanların yanı sıra çevre köy ve kentlerden gelen besicilerin büyük emekle yetiştirdikleri kurbanlıklar da pazarda alıcılarını bekliyor.

Kurban pazarında geçen yıl olduğu gibi büyükbaş hayvanların çokluğu dikkati çekiyor. Yerli besiciliğe dayanan küçükbaş kurbanlıklar, kısıtlı besi imkanları nedeniyle alıcıları tatmin etmezken, büyükbaş hayvanlar daha fazla ilgi görüyor.

Bayram yaklaşmasına rağmen istenilen satışları yapamadıklarını ifade eden besiciler, son günlerde hareketlilik yaşanacağına inanıyor.

Ülkedeki istikrarsızlık nedeniyle kurban fiyatlarının geçen yıla oranla arttığı pazarlarda, yerli büyükbaş kurbanlık 300 bin Yemen Riyali'nden (yaklaşık 3 bin 150 TL) satışa sunuluyor. İthal ve yerli büyükbaş kurbanlıkların fiyatlarında 50 bin riyal fark olduğu görülüyor.

Yerli küçükbaş hayvanlar ise 30 bin Yemen Riyali (yaklaşık 315 TL) üzerinden satışa sunulurken ithal küçükbaş kurbanlıklar 10 bin riyal daha ucuza satılıyor. - Sana

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement