Öğrencilere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak 'Bahane Kitap Kahve' projesi başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Öğrencilere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak 'Bahane Kitap Kahve' projesi başladı

Öğrencilere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak \'Bahane Kitap Kahve\' projesi başladı

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 'Bahane Kitap Kahve' projesi, öğrencilere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak. Projenin açılış etkinliği Eyüpsultan'daki Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirildi. Enderun Özgün Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Dağ, projenin amacını ve mekanın ruhunu anlattı. Proje kapsamında öğrencilere kitap okuma, atölye çalışmaları, söyleşiler ve kültür-sanat etkinlikleri sunulacak.

11.07.2023 21:57

Öğrencilere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak "Bahane Kitap Kahve" projesi başladı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projenin açılış etkinliği Eyüpsultan'daki Bahariye Mevlevihanesi'nde gerçekleştirildi.

Enderun Özgün Eğitimciler Derneği Başkanı Mehmet Dağ, açılış öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 2013'te kurulduğunu ve 10 yıldır eğitimcilere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"İnsanımız burada özünü yakalayacak"

Mevlevihanenin ruhu olan nezih bir mekan olduğunu belirten Dağ, "Mekanların ruhu vardır. Ruhu olan bu ortamda bu bölge insanına, öğrencilere, eğitimcilere yönelik olarak projenin açılışını yapıyoruz. Bundan sonra da kitap okuma, düşünme, paylaşma, üretme, atölyeler, söyleşiler, entelektüel üretimler üzerine uzaktan yakından herkes buradan istifade edecek. İnanıyorum ki bu vesileyle medeniyet kodlarımıza ve manevi değerlere bağlı her insanımız burada kendi özünü yakalayacak." değerlendirmesini yaptı.

Dağ, proje başvurusunda bulunarak başladıkları çalışmaların ete kemiğe büründüğünü görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bütün halkımıza, insanımıza özellikle kitap sevdalısı, şiir sevdalısı olanlara hayırlı olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Eğitim fakültesinde okuyan lisans öğrencilerine özel etkinliklerin de proje kapsamında gerçekleştirileceğini vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:

"Onlar yarının öğretmenleri, eğitimcileri olacak. Bu toplumu inşallah ihya edenler olacak. Bu noktada buradan istifade etmeleri çok önemli, burası her zaman onların hizmetinde olacak, hepsini buraya davet ediyorum."

"Atölye, söyleşi ve anma gecesi etkinlikleri yapılacak"

Proje koordinatörü Zehra Özdemir ise "Bahane Kitap Kahve" projesinin etkinliklerinden yüksek öğrenim öğrencilerinin ücretsiz faydalanabileceğini söyledi.

Özdemir, öğrencilerin kütüphaneden ödünç kitap alabileceğini, masal ve hikaye anlatıcılığı, drama, öz geçmiş hazırlama gibi atölyelere, söyleşi, şiir ve anma gecesi etkinliklerine ücretsiz olarak katılabileceğini kaydetti.

Gençlerin proje kapsamında kitap okumanın ötesinde kazanımlar elde etmesini istediklerinin altını çizen Özdemir, şunları ifade etti:

"Öğrenciler buraya geldiğinde vakıf kültürüne aşina olsunlar istiyoruz. Yeni dönemde öğrenciler bundan uzak kalabiliyor. Ecdadımız vakıf kültürünü devam ettirdi. Biz de istiyoruz ki insanlar, öğrenciler geldiklerinde bu kültüre göz gezdirebilsin. Burada nasıl çalışmalar yapılıyor görsün."

Kültür, sanat ve edebiyat etkinliklerinin de proje kapsamında gençlerle buluşacağını belirten Özdemir, "Bir derdimiz var ve bu derdi bir şekilde somut hale getirmek, insanların kalbine dokunmak istedik ve çok şükür ki oldu. Okuma kulübümüze üye olan arkadaşlar, duyuruları WhatsApp gruplarından ve Instagram'dan takip edebilecekler. Kitaplarını da bu şekilde ücretsiz alabilecekler." diye konuştu.

Açılış etkinliği Seyfullah Şenel'in yazarlık üzerine konuşma yaptığı söyleşi ve hediye çekilişiyle devam etti.

İsmet Özel'in "Yaşamak Umrumdadır" şiirinin okunduğu dinleti, Abdulsamet Yokmaç'ın bağlama ile "Kardan Aydınlık" ve "Lailahe illallah" adlı ezgileri çaldığı mini konserin ardından katılımcılara kitap hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Öğrencilere yönelik etkinliklere ev sahipliği yapacak 'Bahane Kitap Kahve' projesi başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement