Osman Şengezer Meslekteki 50. Yılını Dostlarıyla Bir Arada Kutladı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Osman Şengezer Meslekteki 50. Yılını Dostlarıyla Bir Arada Kutladı!

Osman Şengezer Meslekteki 50. Yılını Dostlarıyla Bir Arada Kutladı!

Osman Şengezer; Meslekteki 50. Yılında 5 Dekor Kostüm Tasarımı Ve 2 Kitap Projesi Gerçekleştirdi.

20.12.2010 12:34

Dekor ve Kostüm ustası, tüm yılın projelerini Çiçek Bar'da, aralarında Haldun Dormen, Göksel Kortay, İzzet Günay, Suna-Erol Keskin, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Güler Yiğit, Deniz Adanalı, Mücap Ofluoğlu, Doğan Hızlan, Sadık Kızılağaç, Celile Toyon, Engin Uludağ, Mustafa Alabora, Beki Haleva, Meriç Sumen, Dilek Türker, Hakan – İpek Altıner'in de bulunduğu özel dostları için verdiği davetle kutladı. Gecede, opera sanatçısı Güvenç Dağüstün (bariton) ve Ece Göksu'nun (piyano) Osman Şengezer onuruna, mikrofon kullanmadan seslendirdiği 5 eserlik müzik dinletisi konuklardan büyük alkış aldı.

Osman Şengezer; 2010 yılında, Kenter Tiyatrosu'nda Yıldız Kenter için "Kraliçe Lear", Antalya Devlet Balesi için "La Bayadere" balesi, Eskişehir Tiyatroları için "Kaç Baba Kaç" ile "Palto" oyunlarının dekor kostüm tasarımlarını ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oynayan "Cabare" müzikalinin Harbiye Şehir Tiyatrosu'na uygulanmasını gerçekleştirerek projelerine yenilerini katıyor.

Şengezer, yeni dekor kostüm tasarımı projelerinin yanı sıra, Türk sahne sanatlarının gelişmesine katkıda bulunan opera, bale, tiyatro sanatçılarını, eleştirmenleri, yazarları ve sahne arkası çalışanlarını saygıyla anmak için oluşturulmuş belgelik niteliği taşıyan, ilki 2008 yılında basılan "Dekor ve Kostümlü Anılar" adlı kitabının 2. baskısını da sevenleriyle paylaşıyor.

Osman Şengezer; mesleğindeki 50. yılını, 19 Aralık 2010, Pazar akşamı, Çiçek Bar'da çok özel dostlarının katıldığı bir davet vererek kutladı. Konuklara seslendiği konuşmasında, tüm dostlarına teşekkür eden Şengezer; davetlilere 50. yıl sürprizi olan "Cumhuriyet Dönemi Türk Gösteri Sanatları Öncü Sahne Tasarımcıları" adlı yeni kitabını hediye etti. Gecenin diğer sürprizi ise; Şengezer onuruna sahne alan opera sanatçısı Güvenç Dağüstün (bariton) ve Ece Göksu'nun (piyano) 5 eserden oluşan müzik dinletisi seslendirmesi oldu. Aralarında "Damdaki Kemancı" adlı ünlü müzikalin "If I Were A Rich Man - Ah Bir Zengin Olsam" adlı bilinen şarkısının da bulunduğu eserleri mikrofonsuz olarak seslendiren sanatçılar, davetlilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Osman Şengezer Meslekteki 50. Yılını Dostlarıyla Bir Arada Kutladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement