"Öyle Sevdim Ki Seni" Kiev'de Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Kültür Sanat

"Öyle Sevdim Ki Seni" Kiev'de Büyük İlgi Gördü

"Öyle Sevdim Ki Seni" Kiev\'de Büyük İlgi Gördü

Yönetmenliğini ve senaristliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptığı "Öyle Sevdim Ki Seni" isimli film, 43. Uluslararası Kiev Film Festivali'nde (Molodist) gösterildi.

25.10.2013 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmenliğini ve senaristliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptığı "Öyle Sevdim Ki Seni" isimli film, 43. Uluslararası Kiev Film Festivali'nde (Molodist) gösterildi.

Medyaton'dan yapılan açıklamaya göre, festivalin, "Sınırlar Ötesi Filmler/Films across the Borders" bölümüne davet edilen "Öyle Sevdim ki Seni", Kiev Sineması'nda seyirciyle buluştu. Film, Kievli sinemaseverlerden tam not aldı.

Filmi izleyen Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar da filmi beğendiğini söyledi.

Uluslararası Film Yapımcıları Dernekleri Federasyonu (FIAPF) tarafından, konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir film festivali olarak tescillenen "Molodist", ayrıca Screen, Hollywood Reporter gibi kaynaklar tarafından da Doğu Avrupa'nın en önemli film organizasyonlarından biri olarak gösteriliyor.

- Film hakkında

Yönetmenliğini ve senaristliğini Orhan Tekeoğlu'nun yaptığı "Öyle Sevdim Ki Seni" adlı filmde, 1900'lü yılların başında Trabzon- Gümüşhane sınırına yakın bir yerleşim alanı olan Santa'dan Yalta'ya taş ustası olarak giden Mustafa Usta'nın torunu Olga'nın, çalışmak için 1997'de Trabzon'a gelmesi ve sonrasında gelişen olaylar ele alınıyor.

Filmin başrollerini Alma Terzic ile Oktay Gürsoy üstlendi. Rus oyuncu Alina Golovlyova ile Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular da filmde görev aldı. Filmin yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu, görüntü yönetmenliğini ise Ercan Yılmaz yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Öyle Sevdim Ki Seni' Kiev'de Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement