'Polat' Dediğini Yaptı - Son Dakika
Kültür Sanat

'Polat' Dediğini Yaptı

\'Polat\' Dediğini Yaptı

Kurtlar Vadisi Filistin Filmi Almanya'da Gösterime Girdi.

28.01.2011 03:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtlar Vadisi Filistin filmini Mavi Marmara gemisinde yaralanan Adem Bakıcı'nın kardeşi Mehmet Bakıcı da izledi.

Almanya'da tartışma yaratan Kurtlar Vadisi Filistin filmi 18 yaş sınırı getirilerek, birçok sinemada gösterime girdi.

Köln yakınlarındaki Hürth kentindeki UCI Kinowelt sinemasında filmin ilk gösterimine yardım gönüllüsü olarak Mavi Marmara gemisinde yaralanan Adem Bakıcı'nın kardeşi Mehmet Bakıcı da izledi. Mavi Marmara gemisini gitmeden önce İstanbul'da gördüğünü belirten Mehmet Bakıcı, ?Ağabeyimin yanı sıra Köln'den üç arkadaş gitti. Biz olayların bu şekilde gelişeceğini tahmin etmedik. Greenpeace üyeleri gibi belki itişirler kakışırlar, içeri almazlar biraz orada kalıp gelir diye düşündük. Olayın bu şekilde olması bizi çok üzdü. Olaydan sonra ben 10 gün kadar diğer yaralı arkadaşlarla Ankara'da bulundum. Hala orada bitkisel hayatta kalan bir ağabey var, onları düşünmek lazım. Birde bu geminin hedefi Gazze'nin özgürlüğüydü, bu film ne derece onlara yardım olur onları düşünmek lazım" dedi.

18 YAŞ SINIRINA TEPKİ

Filmi izlemeye gelen Ahmet Coşar, Alman Film Denetleme Kurulu'nun (FSK) bu filme 18 yaş sınırlaması getirmesini eleştirerek, ?Bu film için 18 yaş sınırı getirmek çok gereksiz. Bu filmde her insanın bilmesi gereken olaylar anlatılıyor. İsraillilerin oradaki kardeşlerimize nasıl tuzaklar kurduğunu, çocukları nasıl öldürdüğünü herkesin bilmesi gerek. O yüzden bu filme konulan 18 yaş sınırı kaldırılmalıö dedi. Cenan Dikmen ise ?Bu film özellikle mağduriyeti anlatıyor, biz de sırf bu yüzden buraya geldik. Bir ara Almanya genelinde film yasaklandı denildi ve çok üzülmüştük. Şimdi böyle bir yasak olmadığını öğrenince ise çok sevindik. Bu tür filmlerin çoğalmasını ümit ediyoruz, Filistin'deki sorunlar tüm dünyaya anlatılmalıö şeklinde konuştu.

Bazı çevreler tarafından Yahudi karşıtı olduğu eleştirileri getirilen filmin gösterime girme tarihinin, Nasyonal Sosyalizm Kurbanlarını Anma Günü'ne denk gelmesi tepki toplamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Polat' Dediğini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement