Prizren'de Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Prizren'de Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi düzenlendi

Prizren\'de Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi düzenlendi

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde düzenlenen 'Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi' etkinliğine Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu, Yunus Emre Enstitüsü ve Kosova Türk Temsil Heyeti başkanı gibi birçok katılımcı ve şairler katıldı. Etkinlik, Anadolu ile Rumeli arasındaki bağları güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

23.10.2023 18:12  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın güneyindeki Prizren şehrinde "Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi" düzenlendi.

" Kahramanmaraş'tan-Prizren Maraş'a - İki Şehir Bir Edebiyat" etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kosova Koordinatörü Ramazan Yılmaz, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Sabri Gökhan Karamürsel, yerel dernek ve kurum temsilcilerinin yanı sıra şairler ve şiirseverler katıldı.

YEE Kosova Koordinatörü Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bu etkinlikle Anadolu ile Rumeli arasındaki bağları daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yılmaz, "Edebiyatımızın Balkanlar'daki önemli merkezi Prizren'i ve Türkiye'de şiirin başkenti Kahramanmaraş'ı nasıl bir araya getireceğiz fikrinden yola çıkarak bugünlere geldik. Artık o fikrin ete kemiğe bürünmüş son hali, böyle güzide bir topluluk karşısında bunu icra etmekten, kıymetli derneklerimizle ortaya koymaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz." dedi.

Program kapsamında Kosovalı Türk şairler Zeynel Beksaç, İskender Muzbeg, Taner Güçlüktürk, Yunus Şimşek ve Aziz Serbest tarafından Bahaettin Karakoç'un şiirleri okundu.

Etkinlik, MHP Milletvekili Zuhal Karakoç Dora ve yazar Ramazan Avcı'nın gönderdiği video mesajların gösterilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Kosova Yunus Emre Enstitüsü, Kosova Türk Yazarlar Derneği, Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği ve Türkçem Dergisi tarafından organize edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Prizren'de Bahaettin Karakoç Şiir Gecesi düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement