Sevim Burak, Edebiyatın Başkenti Dublin’de Anılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Sevim Burak, Edebiyatın Başkenti Dublin’de Anılıyor

Sevim Burak, Edebiyatın Başkenti Dublin’de Anılıyor

Edebiyatımızın Özgün Yazarlarından Sevim Burak Dünyanın En Önemli Edebiyat Başkentlerinden Dublin'de Düzenlenen Bir Etkinlikle Anılıyor.

13.05.2011 01:35

Yanık Saraylar, Ford Mach I ve Everest My Lord gibi kitaplarıyla edebiyatımızda ayrıcalıklı bir yer edinen Sevim Burak'ın kitapları Victoria Holbrook ve Maureen Freely tarafından İngilizceye çevrildi ve özel bir tasarımla okurla buluştu.

Bu vesileyle dünyanın en köklü ve prestijli eğitim kurumlarından biri olan Trinity College, yazar üzerine bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin Dublin Büyükelçiliği'nin girişimleri, Yapı Kredi Yayınları'nın desteği ve yazarın kızı Elfe Uluç'un çabalarıyla 19 Mayıs 2011 Perşembe günü düzenlenecek etkinlikte önce usta oyuncu Tilbe Saran, Sevim Burak'ın Sahibinin Sesi adlı eserinden bölümler okuyacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve yazar Nilüfer Erdem ile Ankara Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beliz Güçbilmez, Burak'ın roman ve tiyatrosu hakkında sunum yapacak. Program kapsamında Sevim Burak'ı anlatan bir de belgesel gösterilecek.

Etkinliğe İrlanda asıllı Amerikalı yazar ve çevirmen Maureen Freely başta olmak üzere Türkiye ve İngiltere'den edebiyatçılar, gazeteciler ve eleştirmenler katılacak. Bu özel günün anısına Sahibin Sesi adlı bir Sevim Burak kitabı da yayınlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sevim Burak, Edebiyatın Başkenti Dublin’de Anılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement