Şevket Çoruh'un "Baba Sahne"Si Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Şevket Çoruh'un "Baba Sahne"Si Açıldı

Şevket Çoruh\'un "Baba Sahne"Si Açıldı

Sinema ve dizi oyuncusu Şevket Çoruh'un kendi imkanlarıyla yaptığı "Baba Sahne" tiyatrosunun açılışı gerçekleşti.

02.04.2017 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinema ve dizi oyuncusu Şevket Çoruh'un kendi imkanlarıyla yaptığı "Baba Sahne" tiyatrosunun açılışı gerçekleşti.

Çalışmaları tamamlanan Kadıköy'deki "Baba Sahne" tiyatrosu, 10 yıl önce hayatını kaybeden usta oyuncu Savaş Dinçel'in 75. doğum gününde tiyatroseverlerle buluştu.

Çok sayıda ünlünün ve tiyatroseverin katıldığı açılışta AA muhabirine konuşan Çoruh, "Bugün Savaş Dinçel'in 75. yaş gününü kutluyoruz. Aynı zamanda sahnemizi ona armağan ediyoruz. Burası artık Savaş Dinçel salonu. Güzel tiyatrolar yapacağınıza ve güzellikler saçacağına inanıyorum. Burada biz ekip olarak, hep birlikte büyük bir aileyiz." dedi.

Hedeflerinin çok daha büyük salonları, hayata kazandırmak olduğunu belirten Çoruh, bu tiyatronun adını "Baba Sahne" koyma gerekçesini ise "Kendilerini yetim hissetmemek." şeklinde açıkladı.

Geceye katılan oyuncu İlker Ayrık ise "Hepimizin hayali olan bir şeyi, Şevket gerçekleştirdi. Buranın her santimetrekaresinde, onun emeği var. Bizler, tiyatroların buldozerlerle değil alkışla yıkılması gerektiğine inanıyoruz. Baba Sahne'nin alkışının hep çok olmasını diliyorum." diye konuştu.

Gecede "Savaş Dinçel Ödülleri" kapsamında "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü Demet Evgar'a, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü Erdal Beşikçioğlu'na, "En İyi Yazar ve "En İyi Yönetmen" ödülü ise Ferhan Şensoy'a verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şevket Çoruh'un 'Baba Sahne'Si Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement