SSM'den, "Müzede Atölye" - Son Dakika
Kültür Sanat

SSM'den, "Müzede Atölye"

SSM\'den, "Müzede Atölye"

Prof Dr. Semra Germaner ile "Resimde Osmanlı Modernleşmesi ve Cumhuriyet Dönemi Sanatı" inceleyecek.

26.10.2011 11:29  Güncelleme: 14:35

SSM'den, sanatın her türü için "müzede atölye"...

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), sanat eğitimi konusundaki etkinliklerine, Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın koordinatörlüğünde, yetişkinlere yönelik ücretli atölye çalışmalarıyla devam ediyor. Alanında uzman eğitmenlerce verilen, sanatın farklı dönem ve disiplinlerine ışık tutan yetişkin eğitimleri, gündelik programına kültürel etkinlikleri dahil etmek isteyenlere hitap ediyor. Üniversite öğrencilerine %50 indirimli sunulan eğitimler, sevdiklerine özgün ve anlamlı bir hediye vermek isteyenler için yaratıcı bir alternatif sunuyor. Katılım ücretinin her seminer için 480 TL olduğu ve http://muze.sabanciuniv.edu adresinden kayıt yaptırılabilen eğitimler hakkında, (0212) 277 22 00/ 134-137 numaralı telefondan bilgi alınabiliyor.

Prof Dr. Semra Germaner ile "Resimde Osmanlı Modernleşmesi ve Cumhuriyet Dönemi Sanatı"

Geleneksel resim tarihine ilgi duyanlar, Prof. Dr. Semra Germaner yönetimindeki atölyede, Tanzimat dönemiyle modernleşmeye başlayan Osmanlı resim sanatının Cumhuriyet'in ilk yıllarına uzanan öyküsünü keşfederken, Sabancı Müzesi resim koleksiyonundaki döneme ait eserleri de inceleyecek. Germaner yönetimindeki atölye, 14 Kasım – 19 Aralık tarihleri arasında, her Pazartesi, 11:00-13:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Prof Dr. Ali Akay ile "Güncel Sanatı Okumak"

MSGSÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı olan, aynı zamanda küratörlük de yapan Prof Dr. Ali Akay'ın vereceği seminer dizisinde, güncel sanata odaklanılacak. Sanatı çağdaş bir disiplin gözüyle tanımak isteyenler, sosyal bilimler ve sanatın birleştiği disiplinlerarası güncel sanata ilişkin ana çizgileri modernite tarihiyle kıyaslarken, bugüne gelen ve bugünden uzaklaşan sanatın çeşitli boyutlarını sorunsallaştırılacak. Akay'ın atölyesi; 16 Kasım - 21 Aralık tarihleri arasında her Çarşamba, 19:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ekrem Yalçındağ ile Çağdaş Sanat Karşılaşmaları/ Sanatçı-Sanatçı Konuşmaları

Çağdaş sanat sahnesini gerçek oyuncularıyla tanımak isteyenler, Ekrem Yalçındağ'ın yönetiminde gerçekleştirilecek atölyede, Türk ve dünya çağdaş sanatının önde gelen isimleriyle (Franz Ackermann, Peter Kogler, Tobias Rehberger, Ramazan Bayrakoğlu, Özlem Günyol& Mustafa Kunt, Mental Klinik) bir araya gelecek. Yalçındağ'ın, çağdaş sanat pratiğinin yeni ifade biçimleri, güncel işleyişi, düşünce ve üretim pratikleri üzerinde duracağı atölye, 14 Kasım - 19 Aralık tarihleri arasında her Pazartesi, 19:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Yrd. Doç. Dr. Melis Behlil ile "Sinema Tarihine Giriş"

Dünya sinema tarihinin önemli akım, kişi ve olaylarıyla tanışmak isteyenlere hitap eden atölyede, Sinemanın doğuşu, Endüstrilerin gelişimi, Savaş ve sinema, Fransız Yeni Dalgası, "Sanat" sineması, Dünyadan politik sinema gibi konular dönemin sosyal, ekonomik, politik ve kültürel arka planı ile ele alınacak ve dönemin filmlerinden örnek sahnelerle işlenecek. Yrd. Doç. Dr. Melis Behlil'in atölyesi; her Perşembe, 19:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat SSM'den, 'Müzede Atölye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement