Trio Ivoire - Son Dakika
Kültür Sanat

Trio Ivoire

Trio Ivoire

Trio Ivoire 8 Mart'ta Akbank Sanat'taHans Lüdemann: Piyano, elektroniklerAly Keita: Balafon, sanzaChristian Thomé: Davul,perküsyonTrio Ivoire benzersiz bir grup çünkü piyano, balafon ve davuldan oluşan başka bir üçlü yok.

08.03.2017 09:04

Trio Ivoire 8 Mart'ta Akbank Sanat'ta

Hans Lüdemann: Piyano, elektronikler

Aly Keita: Balafon, sanza

Christian Thomé: Davul,perküsyon

Trio Ivoire benzersiz bir grup çünkü piyano, balafon ve davuldan oluşan  başka bir üçlü yok. Müziklerinin olağanüstü olmasının ve dünya müziği ve caz klişelerinin çoğundan uzak durabilmiş olmalarının bir sebebi bu olabilir.

2013'te "ECHO Jazz" ödülünü kazanan Trio Ivoire'nin grup lideri, piyanist ve besteci Hansa Lüdemann,  "en özgün ve etkileyici Avrupalı piyanistlerden biri" (Jazz Podium) ve "çağdaş cazın en büyük piyanistlerinden biri" (Hessischer Rundfunk) olarak kabul ediliyor.

Nefes kesici virtüözlüğü ve bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle, Fildişi Sahili/ Mali'den "balafon sihirbazı" Aly Keita ve Lüdemann birbirlerini kültürel sınırlar arasında bulan "ruh arkadaşları". Davulcu Christian Thomé, kendine özgü davul sesiyle farklı müzik dünyalarını eşsiz bir şekilde birleştiriyor, en basit ritmlere bile renk katıyor.

Bir yandan geleneksel Afrika enstrümanlarının modern dünyaya taşınması, diğer yandan piyano ve caz müziğinde yeni ifade biçimleri arayışı, birbirinden uzak bu iki dünyayı birbirine yaklaştırıyor.  Afrika poli-ritmi ve Avrupa polifonisine bir araya geliyor.

Kariyerinde 15 seneyi geride bırakan grup, dördüncü albümü "Timbuktu"yu 2014 senesinde yayınladı.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Beyoğlu

Mekan : Akbank Sanat

Mekan Adresi : İstiklal Caddesi, Taksim

Başlangıç Saati : 08.03.2017 20: 00: 00

Bitiş Saati : 08.03.2017 22: 00: 00

Kategori : Trio Ivoire

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Trio Ivoire - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement