Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 4'üncüsünü düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserler Hacı Ali Ağa Konağı'nda sergileniyor.

18.08.2014 16:06  Güncelleme: 16:11

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması'nda dereceye giren, sergilenmeye değer görülen eserler ile resim ve heykel atölyesinde yapılan çalışmaların yer aldığı sergi, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Mat, Faik Karagöz, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas doğumlu karikatürist Turhan Selçuk'un eşi Ruhan Selçuk, Karikatürist Kamil Masaracı ve sanatseverler tarafından açıldı.

Plaket törenin ardından serginin açılışı törene katılan protokol tarafından gerçekleştirildi.

Milas doğumlu Karikatirüst Turhan Selçuk'un adını taşıyan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasına 41 ülkeden 303 karikatürist 994 eser katıldı. Yarışma için oluşturulan seçici kurulun titizlikle yaptığı değerlendirme sonucu İstanbul'dan Oğuz Demir yarışmanın birincisi, Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky ise üçüncüsü oldu. Yarışma ikincisi Pavel Konstantin ikincilik ödülü ise yarışma şartnamesine uygun görülmediğinden iptal edildi.

Yarışma kapsamında 9 özel ödül ve 2 teşvik ödülü de verildi.

Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü Recep Özcan, Milas Sanayi ve Ticaret Odası Özel Ödülü Oğuz Gürel, Obur Mizah Dergisi Özel Ödülü Polanya'dan Krzysztof Grzondziel, Pozitif Grup Sigorta Özel Ödülü Saraybosna'dan Bozo Stefanovic, Nezih Danyal Karikatür Vakfı Özel Ödülü Hatay Dumlupınar, Milas Sanatçılar Derneği Özel Ödülü Sırbistan'dan Toso Borkoviç, Muğla Bisikletçiler Derneği Özel Ödülü İtalya'dan Andrea Pecchıa, Tüm Kırtasiyeciler Derneği Özel Ödülü Kürşat Zaman'ın oldu.

Milas Belediyesi Turhan Selçuk Karikatürlü Ev Teşvik Ödülü Emre Özsoy'a, Scrikss Kalam Teşvik Özel Ödülü Serpil Pektaş'a gitti.

Milas AKM Açık Hava Sahnesi'nde yarışma ödülleri dağıtıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın da katıldığı ödül töreninde, onur konuğu olarak davet edilen Ruhan Selçuk'un yanı sıra yarışmanın organizatörü Kamil Masaracı, yarışma birincisi Oğuz Demir, yarışma üçüncüsü Vladimir Kazanevsky, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü'nü kazanan Recep Özcan da törene katılanlar arasındaydı.

Akın Dyad Ece & Yüce Akın konseri ve Grup Pusula konseri geceye renk kattı.

Sergi 13 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement