"Türkünün Terzisi" Türkan Saylan KM'nde Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Türkünün Terzisi" Türkan Saylan KM'nde Sahnelendi

"Türkünün Terzisi" Türkan Saylan KM\'nde Sahnelendi

Veysel Diker'in yazıp yönettiği "Terzi'nin Türküsü" adlı oyun geçtiğimiz akşam Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

30.12.2013 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Veysel Diker'in yazıp yönettiği "Terzi'nin Türküsü" adlı oyun geçtiğimiz akşam Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Arzu Yanardağ, Hülya Şen, Veysel Diker ve Ferdi Kurtuldu'nun oynadığı oyun, kimi zaman izleyicileri hüzünlendirdi kimi zaman da kahkahalara boğdu. Aynı zamanda TRT 1'de 'Osmanlı Tokadı' dizisinde de rol alan oyuncu Ferdi Kurtuldu, "Ekip olarak her oyunumuzda ayrı keyif alıyoruz. Çıktığımız turnelerde izleyicilerden aldığımız tepkiler de çok güzel. Ocak ve Şubat aylarında da turnelerimiz devam edecek. Müzikal tadında dopdolu bir oyun. Tiyatroseverleri oyunumuza bekliyoruz." dedi.

Bir terzinin zamana uyum sağlayamaması sonucu, ailesi ve kendi içindeki huzursuzluklarını anlatan, içinde 7 tane türkünün canlı orkestra ile söylendiği, acıklı güldürü türündeki oyun ay sonunda ise Almanya'da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Oyunun konusu ise kısaca şöyle; Terzi şirin, mesleğine sadık, tersine ailesi de bu durumdan şikayetçidir. Bu aile içinde mutsuzluklara yol açar, oğlunu terzi yapmak ister ama oğlu, popçu olmak istemektedir. Terzi şirinin türküleri ile oğlunun müzik anlayışı, karısı ve baldızının giyim kuşam anlayışları ve yaşam biçimlerinin farklılığı oyunun ana eksen çatışmasıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Türkünün Terzisi' Türkan Saylan KM'nde Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement