"Uludere Müzik Vadisi"Nin Mimarından Gömeç'te "Müzikle Yaşıyoruz Projesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Uludere Müzik Vadisi"Nin Mimarından Gömeç'te "Müzikle Yaşıyoruz Projesi"

"Uludere Müzik Vadisi"Nin Mimarından Gömeç\'te "Müzikle Yaşıyoruz Projesi"

Şırnak'ın Uludere ilçesinde görev yaparken çocukların müzik eğitimi almasını sağlayan Gömeç Kaymakamı Yavuz, "Müzikle Yaşıyoruz Projesi" başlattı Proje kapsamında oluşturulan sınıfa devam eden ve çoğunluğu Roman ailelere mensup olan çocukların en az bir enstrüman çalmayı öğrenmesi hedefleniyor Yavuz: "Kimisinin sırtında gitar, kimisinin sırtında saz, bazılarının elinde de flüt, okula gelip gidiyorlar" "11 Ekim'de bir konsere hazırlanıyoruz. 29 Ekim'de de Cumhuriyet Bayramı konseri düzenleyeceğiz"

04.10.2013 12:03

HAKAN FİRİK - Şırnak'ın Uludere ilçesinde kaymakamlık yaptığı dönemde çocukların müzik eğitimi almasını sağlayan Naif Yavuz, geçen yıl atandığı Gömeç ilçesinde de buna benzer bir projeyi hayata geçirerek, ortaokulda "müzik sınıfı" oluşturdu.

Gömeç Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu ortaklığında yürütülen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen "Müzikle Yaşıyoruz Projesi" kapsamında müzik sınıfı oluşturuldu.

Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulunda faaliyete geçirilen sınıfa, çoğu Roman ailelere mensup 30'dan fazla öğrenci kayıt yaptırdı.

Özellikle ilçede yaşayan Roman vatandaşların çocuklarının topluma kazandırılması ve kötü alışkanlıklarından uzak tutulması, okulu sevmesi amacıyla geliştirilen projenin maliyeti olan 150 bin lira, GMKA tarafından finanse edildi.

Projeye vatandaşlar da dahil edilecek

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'taki görevi sırasında "Uludere Müzik Vadisi Projesi"ni hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Buna benzer "Müzikle Yaşıyoruz Projesi"ni, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'ın destekleriyle Gömeç'te uygulamaya başladıklarını belirten Yavuz, çalışmanın yoğun ilgi gördüğünü ve olumlu tepkiler aldıklarını anlattı.

Özellikle ailelerden fazla sayıda talep geldiğine dikkati çeken Yavuz, "Kimisinin sırtında gitar, kimisinin sırtında saz, bazılarının elinde de flüt, okula gelip gidiyorlar. Birçok çeşitte müzik enstrümanlarının yer aldığı bir sınıf oluşturduk" dedi.

Yavuz, Gömeç'te bir öğrencinin en az bir enstrüman çalmasını sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Öğrenciler için konserler planladıklarını dile getiren Yavuz, "11 Ekim'de bir konsere hazırlanıyoruz. 29 Ekim'de de Cumhuriyet Bayramı konseri düzenleyeceğiz. Daha sonra bu projeyi halka açacağız. Halkın da müzik enstrümanı çalmasını, kullanmasını sağlayacağız" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Osman Yalçın ise okula devamsızlık sorununu çözmenin yollarından birinin, öğrencilere müzik eğitimi vermek olduğunu söyledi. Proje ile çocukların okula daha fazla ilgi göstermesinin de hedeflendiğini vurgulayan Yalçın, müzik sınıfı çalışmalarının olumlu ilerlediğini ifade etti.

Çocuklar mutlu

Gitar çalmayı öğrenen ortaokul öğrencisi Fatma Çılgın, daha önce müzik derslerinde kullandığı flüt dışında hiçbir enstrümanı eline almadığını dile getirdi.

Ders saatleri dışında gerçekleştirdikleri çalışmaların çok eğlenceli geçtiğini anlatan Çılgın, "Arkadaşlarımızla farklı bir birlikteliğimiz oldu. Çok mutluyum. İyi ki böyle bir proje yapıldı. Konser vereceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyorum" ifadesini kullandı.

Aylin Yaşar, kendisinin de gitar çaldığını ve bundan mutlu olduğunu bildirdi.

Kaymakam Yavuz ile öğretmenlerine teşekkür eden ve müzik eğitimi konusunda ailesinden destek gördüğünü bildiren Yaşar, sadece bu eğitimle kalmak istemediğini, kendini daha fazla geliştirmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Uludere Müzik Vadisi'Nin Mimarından Gömeç'te 'Müzikle Yaşıyoruz Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement