Ulusal Safranbolu Motosiklet Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Ulusal Safranbolu Motosiklet Festivali

Safranbolu ilçesinde, Müzekent Motosiklet Kulübünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ulusal Safranbolu Motosiklet Festivali" kamp kurulmasıyla başladı.

19.05.2017 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu ilçesinde, Müzekent Motosiklet Kulübünce bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ulusal Safranbolu Motosiklet Festivali" kamp kurulmasıyla başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Gürleyik Yaylası'nda yapılan kampta AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde olan Safranbolu'yu tanıtmaya devam ettiklerini söyledi.

Safranbolu'da kaliteli hayat yaşamaya herkesin yaşam standardını yükseltmeye çalıştıklarını ifade eden Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu etkinlik, Safranbolu'nun hem doğasını tanıtmayı hem de Safranbolulu hemşehrilerimize daha sağlıklı hayat yaşamayı sağlayacak sportif etkinlikleri kazandırmaya çalışıyor. Müzekent Motosiklet Kulübü ile başlattığımız 'Aklınız da kaskınız da başınız da olsun.' kampanyası çok büyük ilgi gördü. Trafikte motosikletliye saygıyı, motosikletlinin kurallara uygun bir şekilde motosiklete binmesini amaçladığımız bir etkinlikti bu. Motosiklete binmeyi teşvik eden, motosiklet kullanmanın kurallarını benimsetmeye çalışan bir kampanyaydı. Bununla başlayan birlikteliğimiz daha geniş Türkiye çapında etkinliklerle devam ediyor."

Festivalin üçüncüsünün yapıldığını aktaran Aksoy, "Festivale katılımda sayı her geçen yıl sayı artıyor. Binin üzerinde katılım beklemekteyiz. Bin kişi Safranbolu'ya gelecek, tarihi, turistik yerlerini gezecek, doğasını teneffüs edecek, güzel anı ve dostluklarla buradan ayrılacak. Biz belediye olarak bu tür etkinliklerin her birine katkılarda bulunmaktayız." diye konuştu.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir ise, bugün itibariyle festivalin başladığını belirtti.

Balıkesir, Manisa, İstanbul, Ankara, Konya gibi Türkiye'nin her yerinden motosikletlinin Safranbolu'ya geldiğini vurgulayan Özdemir, "Festivalimizin amacı, motosiklet dostluğunu, kardeşliğini vurgulamak ve Karabük halkına motosikleti sevdirmek. Motosikletin 'serseri' imajını kırmak. Motosiklete karşı bir antipati var. Trafikte tanımamak var, insanlar trafikte görmüyor bizi. Onu bir nebze olsun kırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Katılımın her festivalde arttığını anlatan Özdemir, "Geçen yıl 272 motosiklet, 550 kişi gelmişti. Bu sene daha fazla olacak. Üç günlük sürede eşitli oyunlarımız olacak, 3 kilometrelik bir kros parkurumuz var. Yarışlarımız olacak, masa tenisi turnuvası, ip çekme, yoğurtta altın bulma, çuval yarışı gibi oyunlarımız olacak." dedi.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Başkan Aksoy, festival alanını ziyaret ederek Özdemir'den bilgiler alıp, kamp alanını gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ulusal Safranbolu Motosiklet Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement