Ulusal Yarışma Ödülleri Belirlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Ulusal Yarışma Ödülleri Belirlenecek

Ulusal Yarışma Ödülleri Belirlenecek

İstanbul Film Festivali'nin Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanı belli oldu.

28.01.2013 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Yarışma Ödülleri Tayfun Pirselimoğlu Başkanlığındaki Jüri Tarafından Belirlenecek

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda

30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 32. İstanbul Film Festivali'nin Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını ünlü yazar ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu üstlenecek.

İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, ünlü yazar ve yönetmen Tayfun Pirselimoğlu üstlenecek. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki eğitiminin ardından Viyana'da Hochschüle für Angewandte Kunst'ta resim ve gravür üzerine çalışan Tayfun Pirselimoğlu, dünyanın çeşitli şehirlerinde sergiler açtı. Sinema kariyerine senaryo yazarlığı ile başlayan Tayfun Pirselimoğlu, 2002 yılında çektiği ilk uzun metraj filmi Hiçbiryerde ile büyük beğeni kazandı. "Vicdan ve Ölüm" temalı üçlemesinin ilk filmi Rıza 2007, ikinci filmi Pus ise 2009 yılında izleyici ile buluştu. Üçlemenin ve yönetmenin son filmi Saç, 2011 yılında düzenlenen 30. İstanbul Film Festivali'nin "Altın Lale Ulusal Yarışma"sında "En İyi Film" seçilmesinin yanı sıra, Tayfun Pirselimoğlu'na "En İyi Yönetmen" ve Nazan Kesal'a "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini getirdi. Edebiyatçı yönüyle de tanınan Tayfun Pirselimoğlu'nun ilk romanı Çöl Masalları 1996'da, Kayıp Şahıslar Albümü 2002'de, Malihulya 2003'te ve Şehrin Kuleleri 2005'te, Otel Odaları adlı hikâye kitabı ise 2009'da yayımlandı. Tayfun Pirselimoğlu'nun son kitabı Harry Lime'in En Yeni Hayatları ya da Üçüncü Adam'a Övgü, okurlarla 2012 yılında buluştu. Tayfun Pirselimoğlu dünyanın çeşitli şehirlerinde resim, senaryo ve yönetmenlik konularında dersler vermeye devam ediyor.

Tayfun Pirselimoğlu başkanlığındaki Ulusal Yarışma Jürisi festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 9 dalda ödül verecek.

"Ulusal Yarışma" kategorisinde yer alacak filmler arasından jürinin seçeceği En İyi Film'e 150.000 TL, En İyi Yönetmen'e ise 50.000 TL ödül verilecek. En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri 10.000'er TL olacak. İlk kez 2011 yılında para ödülüyle desteklenen Jüri Özel Ödülü bu yıl yine Efes tarafından verilecek. Ulusal Yarışma'ya katılan filmler arasından Onat Kutlar anısına verilecek ödülü kazanan filmin yapımcısına Efes tarafından 30.000 dolar takdim edilecek. "İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması"nda jüri ayrıca, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında da ödül verecek.

Festivale başvuru süresi uzatıldı: Son gün 1 Şubat Cuma!

32. İstanbul Film Festivali'ne yapılacak başvurular arasından danışma kurulu tarafından belirlenen filmler, 32. İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması'nda yarışacak. Daha önceden 28 Ocak olarak açıklanan son başvuru tarihi, gelen yoğun istek üzerine 1 Şubat olarak değiştirildi. Başvuruların 1 Şubat Cuma akşamına kadar festival merkezine (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) yapılması gerekiyor. 32. İstanbul Film Festivali'ne uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanı sıra belgesel ve animasyon filmler de başvurabiliyor. Festival yönetmeliğiyle başvuru formları film.iksv.org adresinden temin edilebilir.

31. İstanbul Film Festivali çerçevesinde "Altın Lale Ulusal Yarışma", "Yarışma Dışı", "Yeni Türkiye Sineması" ve "Belgeseller" bölümlerinde Türkiye'den toplam 39 filmin gösterimi yapılmıştı. 32. İstanbul Film Festivali'ne yapılan başvurular, yine bu bölümlerde gösterilmek üzere değerlendirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ulusal Yarışma Ödülleri Belirlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement