Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Kurt: "Dünyanın her yerinden gelen tiyatrocular, sanatın ortak diliyle, bölgesel ve evrensel dayanışmaya aracılık ediyor.

02.05.2014 17:06

Trabzon'da bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, törenle başladı.

Atatürk Alanı'nda düzenlenen törende konuşan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'un çok önemli bir festivale ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Öz, Trabzon'un geçmişten gelen kültür ve sanat şehri özelliğini sürdürdüğünü vurgulayarak, "Trabzon kültür ve sanat şehridir. Bu özelliğini korumasında en önemli etkenlerden biri de Trabzon Devlet Tiyatrosu'dur" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt ise Trabzon'un "kültürlerin kavşak noktası" olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Trabzon, bin yıldır Karadeniz'den dünyaya açılan medeniyet, büyük bir ticaret merkezidir. Doğanın yırtıcı gücüne teslim olmayan kenttir Trabzon. Bereketini yağmurdan, azmini, üretkenliğini insanından alır. Azgın dalgalara karşı duran yaşam sevincidir. Fırtınada denizde direnen balıkçıların umudunun ta kendisidir. Tam 15 yıldır kendi kültürel ve tarihsel zenginliğini de sunarak, Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne ev sahipliği yapıyor, bu büyülü kent Trabzon. Dünyanın her yerinden gelen tiyatrocular, sanatın ortak diliyle, bölgesel ve evrensel dayanışmaya aracılık ediyor. Trabzon, böylece dünyaya açılan büyük bir sanat kapısı oluyor."

Trabzon Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Birkan Görgün ise festivallerin gökkuşağı gibi olduğunu ifade ederek, "Festivaller farklı renkleri ortak güzellikte buluşturan yaşamsal bir güçtür. Farklı dilleri, farklı kültürleri tek bir çatı altında toplar" diye konuştu.

Festivale katılanlar daha sonra Atatürk Alanı'ndan Zağnos Vadisi'ne kadar yürüyerek, burada Rusya ekibinin açık havada sahnelediği açılış oyununu izledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2-15 Mayıs'ta düzenlenecek festivale, Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, Macaristan, Portekiz, Gürcistan, Moldova, Tunus, Moğolistan, KKTC ve Rusya'dan tiyatro toplulukları katılıyor. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement