"Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla düzenlenen ve 14 Aralık'a kadar devam edecek bienal, 53 projeye ve bienal süresince 6 hafta boyunca devam edecek paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, film gösterimleri gibi farklı etkinliklerle meraklılarını bekliyor.
ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, bienalin temasını kendi tarihi ile birleştiren ERSA ve kültürel sosyal sorumluluk markaları "Box in a Box Idea" ile birlikte yeniden yorumlayarak firmanın 1958 yılında Sivas'ta metal atölyesinde su borularını bükerek koltuklar ürettiği zanaat yıllarına atıfta bulunan "Tekrarsız" serisini oluşturduklarını ifade etti.
Yalçın Ata, "Teknolojinin gelişmesiyle özellikle el işçiliği isteyen mesleklere olan ilgi kayboldu. Biz bu zanaat ve zanaatkarları bir şekilde yeniden gündeme getirmek ve el işçiliğini sanatla birleştirmek istedik"dedi.
Belgeseller için Anadolu'nun dört bir yanını gezdiklerini ifade eden Yalçın Ata, belgeselde yer alan kimi sanatçının "son usta" olduğunu kaydetti.
Ata, döküm, çini, dokuma, çömlek, bakır işleme ve ahşap oyma sanatları için İstanbul, İznik, Göreme, Avanos, Gaziantep ve Sivas'ta çekimler yaptıklarını bildirerek, şunları söyledi:
"Hazırladığımız belgesellerde ustalarımız mesleklerini anlattı. Belgesellerde mesleklerin hepsine farklı isimler verdik. Döküm için 'Kor', çini için 'Sır', dokuma için 'Düğüm', çömlek için 'Kil', bakır işleme için 'Kalay' ve ahşap oyma için 'Toz' isimlerini kullandık. Belgesel gösterimimiz bienali bitiş tarihi 14 Aralık'a kadar izlenebilir."
Son Dakika › Kültür Sanat › Unutulan Meslekler, Tasarım Bienali'nde Hayat Buluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?