Uzun Bayram Tatili Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Kültür Sanat

Uzun Bayram Tatili Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü

Uzun Bayram Tatili Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Muğla ve ilçelerinde artan rezervasyonlar turizmcileri memnun etti Turistik tesislerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması bekleniyor Muğla Kültür ve Tu...

14.10.2013 11:58

DURMUŞ GENÇ - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerini bünyesinde bulunduran Muğla'da, Bodrum, Marmaris ve Fethiye'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı.

İklimi, doğal güzellikleri ve binlerce yıl önceye dayanan tarihi geçmişiyle dünyanın ilgisini çeken Muğla'da, Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyen yerli turistler için Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalyan, Akyaka ve Datça'da alternatif gezi programları organize ediliyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatilinin 9 gün olması ve turizm sezonu sonuna denk gelmesi dolayısıyla sahil bölgelerine yerli turistler tarafından yoğun talep olduğunu söyledi.

Muğla ve ilçelerindeki çoğu otelin hala açık olduğunu, bayram için hazırlıkların tamamladığını ifade eden Özer, "Artık turizm sezonunun sonuna doğru yaklaştık. Sezonu bu yıl 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle kapatacağız" dedi.

Muğla'da sezon boyunca hiçbir olumsuzluk yaşamadıklarını dile getiren Özer, önceki yıllara oranla bölgeye gelen turist sayısında artış gerçekleştiğini dile getirdi. Ramazan Bayramı tatilinde otellerin tamamının dolu olduğunu hatırlatan Özer, "Turizm sezonunun uzaması dolayısıyla otellerimizin yüzde 90'ı açık ve doluluk oranı da yüzde 85 ile 90 civarında. Bayram içindeki rezervasyonlarla doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasını tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Muğla'nın bünyesindeki turizm merkezleri ile çok özel bir bölge olduğunu vurgulayan Özer, turizm amaçlı tüm sportif faaliyetlerin, su üstü, su altı yamaç paraşütü, rafting ve safariler gibi alternatif etkinliklerin Muğla'da yapılabildiğini, bu durumun de kenti daha cazip hale getirdiğini kaydetti.

Bayramın geçen yıla göre 10 gün önce olması ve tatilin 9 gün sürmesinin turizmcileri mutlu ettiğini dile getiren Özer, yerli ve yabancı tatilcilerin bayram tadında bir tatil geçirmesi için tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

Sakin kentte doluluk oranı yüzde 70

(Cittaslow) Genel Sekreterliği tarafından "Sakin Kent" ilan edilen Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi de Kurban Bayramı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Sonbaharın güzelliklerini ve gün batımını izlemek isteyen turistlerin uğrak yeri olan "Sakin Kent" Akyaka beldesi her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla dikkati çekiyor.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Kurban Bayramı'nda sonbahar mevsimini yaşamak isteyenlerin Akyaka'daki otellerde yoğunluk oluşturduğunu söyledi. Bölgedeki 2 bin kişilik konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 70'e ulaştığına işaret eden Çalca, bayram süresince bu oranın yüzde 100'e ulaşacağına inandıklarını kaydetti.

Akyaka beldesinin Muğla'nın diğer turizm merkezlerinden farklı olarak kendine özgü bir turizm anlayışı bulunduğunu anlatan Çalca, beldelerinin sakin bir bayram tatili geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olduğunu dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uzun Bayram Tatili Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement