Yedi Cihan Kadınları, CRR Konser Salonunda - Son Dakika
Kültür Sanat

Yedi Cihan Kadınları, CRR Konser Salonunda

Yedi Cihan Kadınları, CRR Konser Salonunda

Dört kadın solistin bir araya gelerek, birlik ve beraberlik kültürünü vurgulamak amacıyla oluşturduğu "Yedi Cihan Kadınları" 12 Aralık'ta CRR'de sahne alacak.

09.12.2014 11:40  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört kadın solistin bir araya gelerek, birlik ve beraberlik kültürünü vurgulamak amacıyla oluşturduğu "Yedi Cihan Kadınları", 12 Aralık'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda sahne alacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, "Farklı Diller, Ortak Ezgiler" konseri Yunus Emre Enstitüsü himayesinde gerçekleştirilecek.

Anadolu'dan Mezopotamya'ya Balkanlar'dan Orta Asya'ya, çok dilli ve çok kültürlü bir konser sunacak grup, Türkçe, Azerice, Arapça ve Kürtçe şarkılar seslendirecek. Grup üyeleri ayrıca, Balkan müzikleri ile Türkmen, Çerkez, Gürcü ve Ermeni ezgilerini yorumlayacak.

Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu sanatçısı Eda Karaytuğ, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Dr. Mehtap Demir, Makedonya'dan Türkiye'ye göç eden bir ailenin kızı İmran Salkan ve genç yorumcu Züleyha'dan oluşan grup, 10 kişilik saz heyetiyle sahneye çıkacak.

- Yunus Emre Enstitüsü

Etkinliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan Yunus Emre Enstitüsü, yurtdışında 38 Kültür Merkezi'nde, seminer, sempozyum, konferans ve paneller düzenleyerek kültür ve sanat dünyasının önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

2009 yılında faaliyetlerine başlayan enstitüde ayrıca, konser, sergi, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, film gösterimleri, bilimsel toplantılar, aydın buluşmaları, sanat kursları gibi birbirinden farklı etkinlikler gerçekleştiriliyor, isteyenlere Türkçe öğretiliyor.

Konser Salonu fuayesinde enstitünün tüm dünyadaki etkinliklerinden seçilmiş fotoğraflardan oluşan "Bir Hoş Seda" isimli fotoğraf sergisi de ziyarete açılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yedi Cihan Kadınları, CRR Konser Salonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement