Zeki Müren Şarkılarıyla Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Zeki Müren Şarkılarıyla Anıldı

Zeki Müren Şarkılarıyla Anıldı

Sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 17. yıl dönümünde Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 'Hatıralarda Zeki Müren' konseriyle anıldı.

25.09.2013 15:33  Güncelleme: 15:32

Sanat güneşi Zeki Müren, ölümünün 17'nci yıl dönümünde Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 'Hatıralarda Zeki Müren' konseriyle anıldı. Gecede, Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Korosu ve TRT Sanatçısı Gökhan Sezen sahneye çıktı.

Bodrum Antik Tiyatro'da Türk Eğitim Vakfı (TEV) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı ve Kaymakamlık tarafından düzenlenen konsere ilgi büyük oldu. Şef Ahmet Sabancı yönetimindeki Bodrum Zeki Müren Sanat Derneği Korosu ve TRT Sanatçısı Gökhan Sezen'in sahneye çıktığı konseri, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, eski bakanlardan İmren Aykut, Bodrum Garnizon komutanı Albay Şevki Ulugun, TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu'nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi izledi. Bazı izleyiciler yer kalmaması üzerine 3.5 saat süren konseri ayakta izledi. Sanat güneşinin seslendirilen parçalarına antik tiyatroyu dolduran izleyiciler de zaman zaman dev bir koro gibi eşlik etti. Zeki Müren'in hayatından kesitlerin yer aldığı fotoğrafların slayt gösterisinin de yapıldığı konserde Türk Sanat Müziği Sanatçısı Seçil Heper de Gökhan Sezen'in çağrısı üzerine sahneye gelerek, iki şarkı söyledi.

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, konserde yaptığı konuşmasında sanat güneşi Zeki Müren'in vakıflarına katkılarını anlattı. Tamer'in konuşması sık sık izleyiciler tarafından 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganıyla kesildi. Daha sonra kaldığı yerden devam eden konser, gece yarısına kadar sürdü.

Zeki Müren, TRT İzmir Stüdyoları'nda, 24 Eylül 1996'da sahnedeyken fenalaşıp yaşamını yitirmişti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Zeki Müren Şarkılarıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement