Ajda ile Tüm Dünyayı Dans Ettireceğiz - Son Dakika
Magazin

Ajda ile Tüm Dünyayı Dans Ettireceğiz

Ajda ile Tüm Dünyayı Dans Ettireceğiz

Ajda Pekkan ile yeni bir projeye imza atmaya hazırlanan DJ Burak Yeter çok iddialı konuştu: Ajda Pekkan-Burak Yeter dans projesine başladık.

07.11.2012 06:03

16 yıldır yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kulüplerde DJ'lik yapan Burak Yeter; Ajda Pekkan'ın 'Oyalama Beni' şarkısına yaptığı remiksle gündeme gelmişti. Yeter, son olarak yine Pekkan'ın, Kuruçeşme Arena'daki vinçli şovuna imza attı. Ünlü DJ; Ajda Pekkan'la hazırladığı yeni projesini ve DJ'lik mesleğiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Ajda Pekkan'la işbirliğiniz nasıl başladı?

Ajda Pekkan'ı çok seviyorum; gerçekten Süperstar. İlk şarkımız 'Oyalama Beni'yi yaptığımızda çok iyi tepkiler aldık. Daha sonra Ajda Hanım'ın 'O Benim Dünyam', 'Uykusuz Her Gece' şarkılarının remiksini yaptım. Kendisiyle hep irtibat halindeyiz.

HER ŞARKININ RENGİ VAR

Ajda Pekkan'ın konserlerinde de birlikte çalıştınız değil mi?

Konserlerinde de ona eşlik ettim. Beni insanlara tanıtıp destek verdi. Kuruçeşme Arena'daki konserinde bir aradaydık; vinç şov yaptık.

Bu fikir kimden çıktı?

Türkiye'de bu konuda çok büyük eksiklikler var, konserlerde şov yok. Ajda Hanım'la "Sahnede farklı bir şey yapabiliriz" diye konuşmuştuk. İnsanlar artık çok farklı şeyler görmek istiyor. Her şarkıda dansçılar kostümlerini değiştirmeli, şarkılara uygun şov yapılmalı. Her şarkının ayrı hikayesi, rengi var. Böyle bir şovu yapan da Ajda Pekkan oldu. Ajda Hanım'la birlikte bunun örneğini çok güzel verdik diye düşünüyorum.

Konserden sonra yeni bir proje var mı?

Ajda Pekkan-Burak Yeter dans projesine başladık. Albümde 5 dans şarkısı yer alacak. Şov için bir konsept belirleyeceğiz ve sahneyi hazırlayacağız. Tüm dünyadaki kulüplerde Ajda-Burak Yeter projesi dinlenecek. Albümde eski ve yeni yerli şarkıların yanı sıra yabancı parçalar da yer alacak çünkü biz bu projeyi bütün dünyada tanıtmayı düşünüyoruz. Şu anda stüdyo çalışmasına başladık. Bunu dünya platformuna taşımayı hedefliyoruz.

DJ'ler kadar aranjörler de albüm yapmaya başladı. Sizin bu konuda düşüncenizi öğrenebilir miyiz?

Tabii ki güzel şarkıların piyasaya çıkması lazım. İnsanlar kulüplerde dans etmek istiyor. Bir müzisyen olarak iyi bir bir sound bulursanız DJ'ler bunu çalar. Artık aranjörler de DJ oldu. Ben 16 yıldır DJ'lik yapıyorum. Şarkı söyleyip sonradan geçiş yapan bir insan değilim. Bu işin altyapısından geldim. Onlara da başarılar diliyorum. Ben uzun vadede düşünüyorum. Her şey bir şarkı yapmak değildir. Temeliniz de sağlam olmalı.

ŞARKILARIMIZ EL İŞİ GİBİ

Eski şarkıları günümüze aktarıyorsunuz. Şarkıların duygusunu yitirmesinden korkmuyor musunuz?

Ben bir şarkıya düzenleme yapmadan önce iki kere düşünüyorum. Daha önce hit olmuş bir şarkıyı, genç nesiller için daha enerjik hale getiriyorum. O parçayı, ruhundan da uzaklaştırmadan insanlara yansıtmaya çalışıyorum. Zeki Müren, Cem Karaca, Tanju Okan gibi efsane olmuş sanatçıların şarkılarını kulüplere taşıdım. Hareketli hale gelen o şarkıları çaldığımda büyük beğeni topladı. Dolasıyla 70 yaşındaki teyze-amca da, çocuğu da aynı şarkıda dans ediyor. İki nesil birden şarkıları söyleyip eğleniyor. Remiks aslında DJ'in kendi tarzıdır. Yurt dışında ise şarkının ufak bir yerine remiks yapılır. Biz şarkının dokusundan uzaklaşmadan düzenliyoruz çünkü bizim geçmişteki müziğimizin altyapısı çok güçlü. El işi gibidir eski şarkılarımız. O nostaljiyi kaybetmeden yeniden düzenliyorum şarkıları.

TIRNAĞIMLA KAZIYARAK BULUNDUĞUM YERE GELDİM

Geçmişte DJ'lik meslek olarak görülmüyordu. Bu noktaya nasıl gelindi?

DJ'lik 2004'ten sonra çok ciddi bir noktaya geldi. 2006 yılında yaptığım remiks ve 2009 yılında Kral TV'den aldığım ödül bunun kanıtı. Ajda Pekkan'ın 'Oyalama Beni' gibi efsane olmuş bir şarkısını, yaptığım remiksle günümüze kazandırdım. O şarkıdan sonra her şey değişti. Bu yıl da ödül aldım ama bu sefer yeni bir şarkı ile... DJ'lik yaparken önemli olan iyi bir sound yakalamak. Herkes tarafından istenen müziği yakalamanız lazım.

Bu başarının sırrı ne?

Sound Engineering Academy isimli okulda ses mühendisliği eğitimi aldım. İyi bir gözlemciyim. İnsanların ne istediğini biliyorum, onların reaksiyonlarını müziğe uyarlıyorum. Türkiye'nin ilk DJ albümünü 2004 yılında çıkardım. Attığım her adımda, yaptığım her çalışmada tekniğe dayalı işler yapmaya özen gösterdim. Bir de Connection Records isimli bir ses okulu açtım. 1700'e yakın sertifikalı öğrencimiz var.

MADONNA İLE ÇALIŞMAK İSTERİM

"Ajda Pekkan ve Tarkan'la yeni bir çalışmamız olacak. Murat Dalkılıç projesi var. En büyük hayalim bir dans projesiydi, bunu da Ajda Hanım(la gerçekleştireceğiz. Dünya yıldızlarından tabii ki; Madonna ile çalışmak isterdim. DJ olmanın en büyük avantajı her dilden, her tarzdan insanlarla müzik yapabilmek."

GÜNDE 4 SAAT UYUYORUM

"Hayatıma özen gösteririm. İçki-sigara kullanmam. Kapalı mekanlarda sigara yasak olsa da içiliyor. Kulüpten gelir gelmez ellerimi yüzümü yıkarım çünkü radyasyon yayılıyor. Evde de müzikle uğraşıp öyle uykuya dalıyorum. Günde 4 saat uyuyorum."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Ajda ile Tüm Dünyayı Dans Ettireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement