Cardinale'den Sonra Brody'yi Yönetecek! - Son Dakika
Magazin

Cardinale'den Sonra Brody'yi Yönetecek!

Cardinale\'den Sonra Brody\'yi Yönetecek!

Genç yönetmen Ali İlhan, çıtayı yükseltti. Claudia Cardinale'den sonra Oscar'lı Adrien Brody ile çalışacağını açıkladı.

20.05.2012 06:03  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak' isimli filminde dünyaca ünlü İtalyan oyuncu Claudia Cardinale, İsmail Hacıoğlu ve Fahriye Evcen'le çalışan yönetmen Ali İlhan hedeflerini büyüttü. İlhan, bu yaz sonunda 'Kardeşim' adlı yeni bir film çekeceğini ve o filmde de Oscarlı oyuncu Adrien Brody ile çalışacağını açıkladı. Genç yönetmen; filmini ve Cardinale ile dostluğunu şöyle anlattı:

LOKUM GİBİ KADIN

'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak' için önce Sophia Loren'le görüşmüştük. Loren, Türk izleyicilerin de Cardinale'ye oranla daha çok tanıdığı bir isim... Ama ben İtalyan yönetmen Sergio Leone hayranıyım. O yüzden de, onun gözdelerinden Cardinale'yle çalışmayı istiyordum. Sophia Loren teklifi kabul etmişti ama o, Federico Fellini'nin '8.5' filminin yeni versiyonu 'Nine'ı çekti.

Filmde Sophia Loren olsaydı, daha zor olabilirdi. Çünkü kaprisli ve zor biri. Cardinale ise lokum gibi... Mütevazı ve insancıl... Yönetmenin işini kolaylaştıran bir star. Hiç kaprisi yok, işime hiç karışmadı. Sete herkesten önce geliyor, hiç yemek yemiyor ve "Ben çalışırken yemem" diyordu.

'Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak'tan sonra Cardinale'nin menajeri tarafından başka bir film yazmam istendi. Hatta filmde Cardinale'yle birlikte Kevin Kline oynayacaktı. Ben o sıralarda 'Bana Tekrar Moon River'ı Söyle' isimli bir film yazıyordum. Ancak Andrea Guerra aracılığıyla bir yapımcıyla tanıştım. Onun anlattığı hikayeyi duyunca, diğer proje rafa kalktı.

Filmin adı 'Kardeşim' olacak. Biri Sicilya'da, diğeri Amerika'da büyüyerek orkestra şefi olan ve birbirini hiç görmeyen ikiz kardeşlerin hikayesini konu alacak. Çekimlere yaz sonunda başlayacağız.

oscar'a gid ebilir

İkinci filmim için Adrien Brody ile anlaştık. Brody, ikiz kardeşleri oynayacak. Senaryoyu Matteo Mussoni ile birlikte yazıyorum. Düzgün çekebilirsek, Oscar'da yarışabilir. Eğer bir gün Oscar'ı bir Türk alacaksa, o Türk ben olabilirim.

Eğer ilk filmimden sonra, Türkiye'ye gelip gişe filmleri çekmeye başlasaydım bugün burada olamazdım. Henüz yolun çok başındayım. 'Sinyora Enrica'nın çizgisini devam ettirmeye çalışacağım. Yaptığım işlerin Edirne sınırını geçmesini isterim. Sadece Türkiye'yle sınırlı kalan iş istemem.

İTALYANLAR İSMAİL'İ ÇOK MERAK EDİYOR!

Ali İlhan, Fahriye Evcen ve İsmail Hacıoğlu için de şöyle konuştu: "Fahriye yurt dışında yaşasa, dünyaca ünlü yıldızlardan birine dönüşebilir. İtalyanlar Fahriye'ye ve İsmail'e bayılıyor. Yurt dışındaki festivallerde herkes bana "Bu çocuk kim?" diye İsmail'i soruyor. Bizim ülkemizde linç kültürü var. Kötü de oynasa, Cardinale'yle başrol oynamış; daha ne yapsın? Bunu takdir bile etmiyorlar."

FİLM KİRALAMA DÜKKANINDAN İTALYA'YA...

1980 doğumlu olan Ali İlhan, lise yıllarında Bakırköy'de babasıyla birlikte baskılı tişörtler satan, bilgisayar oyunları ve film kiralayan bir dükkanda çalıştı. Babası Mehmet Ökkeş İlhan, 'Turist Ömer Uzay Yolunda'nın sanat yönetmeniydi ve ayrıca Milliyet Çocuk dergisi için çizimler yaptı.

KISA FİLM ÇEKTİ

Çizgi romanlarla ve Walt Disney'in kahramanlarıyla büyüdüğünü söyleyen İlhan, 'Delik' ve 'Aşağılık Herif' isimli kısa filmleriyle dikkat çekti. 'Benimsinemalarım. com' isimli bir internet sitesi kuran İlhan; arkadaşlarının da etkisiyle ilk uzun metrajlı filmini yapmayı kafasına koydu. 2004 yılında İtalya'ya giden İlhan; Rimini'de ilk sinema filminin baş karakteri olacak Sinyora Enrica adında yaşlı bir kadının evinde kaldı. 3 ay süren bu arkadaşlık, İlhan'a ilk filmi için ilham verdi. 2010 yılında Fahriye Evcen'in de rol aldığı ilk filimini çekti.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Cardinale'den Sonra Brody'yi Yönetecek! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement