Film İçin Zonguldak'ı Yeniden Kuracaklar - Son Dakika
Magazin

Film İçin Zonguldak'ı Yeniden Kuracaklar

Film İçin Zonguldak\'ı Yeniden Kuracaklar

Yılmaz Erdoğan'ın, verem yüzünden ölen iki genç şairin gerçek yaşam hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı filmi 'Mükellefiyet Zamanında Aşk'ın hazırlıklarında....

03.12.2011 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz Erdoğan, yedi yıl boyunca üzerinde çalıştığı filmi hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşıyor. 'Vizontele' ve 'Vizontele Tuuba'da 70 ve 80'ler dönemini anlatan Erdoğan; 'Mükellefiyet Zamanında Aşk' adlı yeni filminde kamerasını 1940'lı yılların Zonguldak'ına çeviriyor. İşte filmin çekim aşamasıyla ilgili bilgiler:

EŞİYLE OYNAYACAĞI İLK FİLM

Erdoğan, 22 yaşında veremden hayatını kaybeden şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak yazdığı film için defalarca Zonguldak'a gitti.

1940'lıların Zonguldak'ının yeniden inşa edileceği film için aylardır kostüm, dekor çalışmaları ve oyuncu kadrosu için görüşmeler yapılıyor.

Film, Yılmaz Erdoğan'ın eşi Belçim Bilgin'le birlikte ilk kez kamera karşısına geçecek olması bakımından ayrı bir önem taşıyor.

BÜYÜK BİR PROJE OLACAK

'Kayıp Kentin Yakışıklısı', 'Anladım' ve 'Sahiler Düş Düşler Sahi' adlı üç şiir kitabı olan Erdoğan, bu filmle şairlere saygı duruşunda bulunacak. Erdoğan da, filmde şairlerden birini canlandıracak.

Bugünlere gelişimizi ve bu arada hangi değerlerin kaybolduğunu anlatan film, BKM'nin en büyük projesi olarak tanımlanıyor.

Çekimlere önümüzdeki ay başlanması hedefleniyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Film İçin Zonguldak'ı Yeniden Kuracaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement