NASA bile fark edememiş! Dün gece herkes uyurken Dünya büyük bir felaket atlattı - Son Dakika
Teknoloji

NASA bile fark edememiş! Dün gece herkes uyurken Dünya büyük bir felaket atlattı

Duyanları tedirgin eden olayın ayrıntıları NASA tarafından paylaşıldı. NASA, güneş yörüngesinden geldiği için fark edilmeyen 42-94 metre arasındaki göktaşının Dünya'yı teğet geçtiğini belirtti.

26.09.2021 20:38  Güncelleme: 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Göktaşları, çeşitli şekillerde Dünya'yı tehdit etmeye devam ediyor. Ancak dün gece NASA'nın bile fark edemediği bir göktaşının Dünya'nın çok yakınından geçtiği ortaya çıktı. Bilim dünyası söz konusu göktaşını Dünya'nın 246 bin kilometre yakınından geçtikten bir gün sonra saptayabildi.

NASA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu mesafe evrenin büyüklüğü göz önüne alındığında 'oldukça yakın' olarak nitelendiriliyor. Dünya bir kez daha Göktaşı tehdidinden hasar almadan kurtuldu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA) konu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada asteroidin, Güneş yönünden geldiği için yaklaşırken görülemediği bilgisine yer verildi.

ÇELYABİNSK'TEN 4 KAT DAHA BÜYÜK

2021 SG adlı göktaşının çapının tahmini olarak 42-94 metre arasında olduğu düşünülüyor. Başka bir deyişle bu göktaşı 2013'de Rusya'nın Çelyabinsk bölgesine düşen 17 metre çapındaki asteroitten yaklaşık 4 kat daha büyük.

Başka bir deyişle bu gök cismi, İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgelerinden Big Ben kulesi ile aşağı yukarı aynı boyutlara sahip.

NASA bile fark edememiş! Dün gece herkes uyurken Dünya büyük bir felaket atlattı

Son Dakika Teknoloji NASA bile fark edememiş! Dün gece herkes uyurken Dünya büyük bir felaket atlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Necdet Kaplan: NASA milyarlarca ışık yılı uzaklıkta ki mesafelerde araştırma yapıyor bu çok büyük ve önemli birşey sorun şu ki YARADAN istemi kimsenin ruhu bile duymaz heran herturlu felaketle başbaşa bırakabilir ne NASA nede başka bir güç bunun önüne geçemez hayır yani NASA bunu farkedebilseydi zamanında devasa goktasina kafamı atacaktı YARATAN KORUYUP GÖZETEN ALLAH'A HAMD EDİN gerisi tamamen boş 106 32 Yanıtla
  • Mustafa KOÇ: NASA görse ne yapacak ki alev topu savar mı var elinde toprak su ateş Tahta 91 12 Yanıtla
  • Ismail Firat: peki nasa 24 saat o ekranlara ne yapıyor daha yeni görmüş komik 75 17 Yanıtla
  • Inci Dekor Türkey: Hep yalan söylüyor lar insanları uyutuyorlar oradan zengin element ler getiriyorlar kendilerinde bir senaryo yazıp millete fragmanı izletiyorlar 73 14 Yanıtla
  • gülay kaya: Korunacak bir tarafımız kalmadı ama Rabbim çok merhametli 68 10 Yanıtla
  • Hizir Hasta: Yüce Allah koruyor yarattığı kullarını 50 25 Yanıtla
  • Tanju Demirtaş: Uydurun miletti kandirin başka işiniz yok 36 15 Yanıtla
  • Sertan Sarı : Demek ki sadece teleskopla bakıyorlar elene geçene, denizin altını bile sonarla tarıyorlar uzayı dürbünle izliyorlar yersen 25 10 Yanıtla
  • Ümit Demir : Rabbim istemedikçe tüy bile ucmaz. 18 5 Yanıtla
  • Kamp Yerleri: Yalan haber hacilar 13 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement