Netekim Karakolu' Filminin Çekimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Magazin

Netekim Karakolu' Filminin Çekimleri Devam Ediyor

Netekim Karakolu\' Filminin Çekimleri Devam Ediyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 12 Eylül 1980 Darbesi'nden sonra yaşanan gerçek olayları konu alan 'Netekim Karakolu' filminin çekimleri sürüyor.

25.02.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 12 Eylül 1980 Darbesi'nden sonra yaşanan gerçek olayları konu alan 'Netekim Karakolu' filminin çekimleri sürüyor. Uzun süredir çekimleri devam eden filme ünlü oyuncu Birol Ünel de Alman turist rolüyle katıldı.

Mersin'de genellikle olayın geçtiği mekanlarda çekimleri yapılan filmin yönetmenliğini, 15 yaşındayken film çekmek isteyen ancak darbe dolayısıyla çalışmasını tamamlayamayan Zeynel Korkmaz'ın oğlu Yasin Korkmaz yapıyor. Duvara Karşı, Kapıdaki Düşman ve Transylvania başta olmak üzere 60 dolayında filmde oynayan Birol Ünel de, Netekim Karakolu filmindeki sahnesi dolayısıyla Mersin'e geldi. Filmde, 1980 yılında Türkiye'ye gezmeye gelen Alman turist karakterini canlandıran Ünel, böyle bir projede yer aldığı için mutlu olduğunu söyledi. Ünel, Netekim Karakolu filminde, 1980'de yaşananların tüm ayrıntılarıyla halka anlatılacak olmasını önemsediğini söyledi. Film açısından 'Netekim Karakolu' isminin de isabetli bir seçim olduğunu belirten Ünel, "Bu ekiple çalışmış olmaktan dolayı son derece mutluyum. Karşımda çok profesyonel bir kimyaya sahip ekip gördüm. Birbirleriyle olan iletişimleri, yeniliklere açık olmaları ve motivasyon açısından başarılı buldum. Çalışma sırasında hiçbir engelle karşılaşmadım. Her şey çok pürüzsüz geçti, hatta biraz şımartıldım" dedi.

Yönetmen Yasin Korkmaz ise Birol Ünel ile çalışmaktan keyif aldıklarını belirterek, bu süre içinde karşılıklı olarak sinema adına çok şey paylaştıklarını ve öğrendiklerini kaydetti. Birol Ünel'in, askerlere derdini anlatamayan 'Alman vatandaş' karakteriyle filme renk kattığının altını çizen Korkmaz, "Kendisi Avrupa'da 60 filmde oynamış dünya çapında tanınan önemli bir oyuncu. Biz ilk kez uluslararası bir sanatçı ile çalışma fırsatı bulduk. Kendisi Erdemli'ye gelmeden iyi bir planlama yaptık. Bizim 20 kişilik bir ekibimiz var. Teklifimizi kabul etmesi ve kaprisli oyuncu profilinin dışında bir insanla karşılaşmak bizi şaşırttı. Daha doğrusu bize hiç sıkıntı yaşatmadı, işimizi hep kolaylaştırdı. Mersin'de bir tiyatrocu, Erdemli'de amatör bir oyuncu ile yaşadığımız rahatlık ve kolaylığı kendisiyle de yaşadık. Kendisiyle çalışırken hiç sıkıntı yaşamadık, çok da kolay oldu hatta" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Netekim Karakolu' Filminin Çekimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement