Özgür Kıyat'ın Yeni Albümü - Son Dakika
Magazin

Özgür Kıyat'ın Yeni Albümü

Özgür Kıyat\'ın Yeni Albümü

"Brass Bu İşleri" Özgür Kıyat'ın yeni albümü 23 Ocak'ta çıktı!

24.01.2012 13:09

Özgür Kıyat'ın, Goran Bregoviç ve Haris Alexiou gibi geniş orkestrasyonlarla seslendirdiği, Anadolu ezgilerini Balkan enstrümanlarıyla buluşturduğu yeni albümü "Brass Bu İşleri", 23 Ocak'tan itibaren raflardaki yerini aldı! Bugüne kadar iki albüm çıkartan, İstanbul ve ülke genelinde birçok konserler veren Özgür Kıyat'ın, baritondan tenora uzanan ses renginin uygun enstrümanlarla harmanlandığı samimi albümünde türkülerin yanı sıra kendisine ait Blues formatındaki 3 yeni eseri de yer alıyor.

Kendisini "sanatçı" değil "sevdalı" olarak adlandıran Özgür Kıyat, klasik türkü albümünden daha çok etnik evrensel ve popüler tınıları kaynaştıran bir solukla işlenmiş yeni albümünü piyasaya çıkartıyor. Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten sanatçı, Su'nun "Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım" sözünü, müzik yaşantısının 10. yılında anladığını belirtiyor. Bu görüşle, sanatçı, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlere yaymanın mümkün olmadığını düşünüyor. Kıyat, "Brass Bu İşleri" adlı 3. albümünde; halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştiriyor.

Türküler konusunda dar görüşlü insanlara ve eserlerinde kullandığı enstrümanlara gönderme yaparak albüme, "Brass Bu İşleri" ismini veren sanatçı; türkülerin "brass"lar eşliğinde oldukça farklı bir tını yarattığını belirtiyor. ÜTOPYA Müzik Yapım tarafından piyasaya çıkarılacak albümde Kıyat'a orkestra olarak; her yıl Sırbistan, Gucca'da yapılan Balkan Müzik Festivali'nin 2011 birincisi olan Makedon, etnik-balkan müzik grubu Aguşev Orkestrası eşlik ediyor.

Aranjmanları gösterişten çok, samimiyete dayandıran sanatçının albümünde; Ayhan Orhuntaş, Buzuki Orhan, İsmail Soyberk, Nezih Yeşilnil, Göktuğ Çelik, Bekir Sakarya, Emre Günay, Bülent Ay, Murat Süngü, Sanatçı Gülay, Orçun Sünear, Selin Kıyat ve Hande Everes enstrüman ve sesleri ile katkıda bulundu.

Fotoğrafları Fırat Erez'e, artwork ve web tasarımları Hayalgücü Tasarım'dan Ragıp İncesağır'a ait albümün, "Leblebi Koydum Tasa" ve "Bırakma Beni Kadın" adlı iki parçasına, İmre Haydaroğlu yönetmenliğinde iki klip çekildi. Ayrıca, Suat Ateşdağlı ve DJ Yalçın Aşan "Leblebi Koydum Tasa" adlı şarkıya bir "remix" hazırladı.

Özgür Kıyat'ın "Brass Bu İşleri" adlı 3. albümü, 23 Ocak'ta raflarda!

ÖZGÜR KIYAT HAKKINDA

"Klasik bir biyografi mi? Hayır…

Her şey benim ağzımdan…

80 yılının Nisan ayının 13. günü İzmir'de dünyaya geldim; saygı ve sevdanın başkenti İzmir'de. İhtilal karanlığından mı yoksa doğum hatırası mı bilinmez klostrofobimden hala kurtulamadım. Çok memleketler gezdim, çok okul okudum, azını sevdim… Çok okuduktan sonra karar verdim, öğrenmemenin değil öğretmemenin ayıp olduğunu. 20 yaşımda kendimi insanlara türkü söylerken buldum. Belki de ben kendimi türkülerde buldum. Kimin neyi sevdiğine asla aldırış etmedim. Peşini bırakmadım sevdiklerimin. Yola hep sevdayla çıktım. Ruhumu besleyen her şeye ulaştım. Kalabalıklarla da birlikte şarkı söyledim, sokakta önüne şapkasını koymuş müzisyenle de.

Sanatçı kelimesine alışamadım. Sevdalandığım oldu, onlar için de yollara düştüm. 28 yaşımda hayatımın en güzel 'Evet' ini dedim. Aynı yıl vatan borcumu ödemek için orduya katıldım. Sevdiklerime hayatımda hiç demediğim kadar içten ve sık 'seni seviyorum' dedim.

Vatan sağ olsun…

Evet ben Özgür Kıyat! Bu kadar yaşadım; şimdilik…"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Özgür Kıyat'ın Yeni Albümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement