Sanatçı Erol Büyükburç: "Bu Ses Sevilmez Mi?" - Son Dakika
Magazin

Sanatçı Erol Büyükburç: "Bu Ses Sevilmez Mi?"

Sanatçı Erol Büyükburç: "Bu Ses Sevilmez Mi?"

17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı Sevil Memetova, büyük usta Erol Büyükburç ile düet yaptı.

14.07.2014 09:39

17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı Sevil Memetova, büyük usta Erol Büyükburç ile düet yaptı. Usta sanatçı Büyükburç, Memetova'ya kucak açtı.

Rusya Federasyonu'na bağlanma kararı alan Kırım'ın önemli sanatçılarından Sevil Memetova güçlü sesi ile, dünya müziklerinden seçme eserlerle Türkiye'de sevilen sanatçılar arasına girdi. Kırım ve Ukrayna'da ün kazanan Kırım halk müziğini en iyi icra eden sanatçılardan Zarema Hanum Esma'nın kızı olan Memetova, Kırım'da yapılan birçok ses yarışmasında birincilik ödülü aldı.

Başarılı bir çizgi yakalayan Sevil Memetova, duayen sanatçıların menajeri Osman Nuri Yazıcı tarafından Türkiye'ye getirildi. Kırım Tatar asıllı bir sanatçı olarak tüm dünyaya sesini duyurabilmek olduğunu belirten Sevil Memetova, Türk Pop Müziğin usta ismi Erol Büyükburç'un da desteğini kazandı.

İki sanatçının da menajerliğini yürüten Osman Nuri Yazıcı'nın organizasyonuyla, Erol Büyükburç'un bestelediği ve yazdığı İstanbul adlı şarkıyı birlikte seslendirdiler. Bu yılın sonunda maxi Albümü sevenleri ile buluşacak olan Sevil Memetova, Ağustos ayı sonunda New York'ta bir de video klip çekmeye hazırlanıyor.

"Ben şarkı söylemeyi seviyorum" diyen Sevil Memetova, birçok dilde şarkı söylüyor ve Kırım'ın değişik şehirlerinde konserler, şov programlar yapıyor. Başarılı bir çizgi yakalayan Sevil Memetova, duayen sanatçıların menajeri Osman Nuri Yazıcı tarafından Türkiye'ye getirildi.

Erol Büyükburç da, Memetova için "Bu ses sevilmez mi?" dedi.

SEVİL MEMETOVA KİMDİR?

Sevil Memetova, 18 Temmuz 1990 da Yalta'da doğdu. Kırım Tatarıdır. Müzisyen bir ailenin çocuğu olması nedeniyle küçük yaşlarda müzik hayatına başladı. İlk sahne deneyimi dört yıl önce solo konserle oldu.

Kırım ve Ukrayna'da tanınmış Kırım Halk Müziği ses sanatçısı ünlü Zarema Memetova (Hanum)'ın kızı olan Sevil Memetova, okulda aktif konserler, tiyatro gösterileri ve çeşitli yarışmalar da yer aldı. Ortaokuldan sonra kültür ve sanatta gelişimini akademik olarak yapmak için üniversiteye girdi. "Viva Dia" 2009 YALTA GRAND PRİ festivalinde birincilik ödülü ve "FORUM SLAVYANSKİ NARODOV 2009" organizasyonu birincilik ödülü aldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Sanatçı Erol Büyükburç: 'Bu Ses Sevilmez Mi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement