Sinefiller İçin Etkinlik Rehberi - Son Dakika
Magazin

Sinefiller İçin Etkinlik Rehberi

Sinemaseverler için İstanbul'daki film gösterimleri sürüyor.

22.12.2013 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRSAK Vakfı tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali', İstanbul için yılın son film festivali olma özelliği taşıyor. 26 Aralık'a kadar sürecek olan festivalde 50'den fazla film izleyiciyle buluşacak. Gösterimlere Levent Cinemaximum Kanyon, Beyoğlu Cine Majestic ve Cinemaximum Zorlu Center ev sahipliği yapıyor. Festivalde gösterilen filmlere gelince... Willy Vlautin'in 2006 yılında yayınlanan aynı adlı romanından uyarlanan ve Roma Film Festivali'nden Seyirci Özel Ödülü dahil dört ödülle dönen bağımsız yapım 'The Motel Life', Alan ve Gabe Polsky Kardeşler'in ilk yönetmenlik denemesi. Jack Kerouac'ın son romanından uyarlanan, Michael Polish'in yönettiği 'Big Sur' ve başrollerinde Daniel Radcliffe, 'Dexter' dizisi ile kalplerimizi fetheden Michael C. Hall ile Elizabeth Olsen'ın oynadığı, ünlü şair Allan Ginsberg'in hayatını anlatan 'Kill Your Darlings'; kaçırılmaması gereken filmlerden...

SİNEMANIN HİKAYESİ

İstanbul Modern Sinema ise 29 Aralık'a kadar dünya sinema tarihini başlangıcından bugüne bütünüyle anlatan 15 saatlik belgesel maratonunu izleyiciyle buluşturmaya davet ediyor. Beş yılı aşkın bir çalışmanın ürünü olan belgesel; Rusya, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve ABD'deki sanatsal evrimi ele alıyor. Belgesel; hem arşiv görüntüleri, hem de Gus Van Sant, Bernardo Bertolucci, Lars Von Trier ve Claudia Cardinale gibi efsanevi sinemacılar ve oyuncularla söyleşileri içeriyor.

PROJELERİ BEKLİYOR

Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen İstanbul Film Festivali, 5-20 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamındaki 'Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi'ne son başvuru tarihi ise 20 Ocak olarak belirlendi. Başvuru formu film.iksv.org/ tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebiliyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sinefiller İçin Etkinlik Rehberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement